27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Martinović - Herasimenko: Posvećenost jačanju turističkih veza Crne Gore i Ukrajine

Izvor: gov.me

Politika

Comments 0

Martinović - Herasimenko: Posvećenost jačanju turističkih veza Crne Gore i Ukrajine

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, sastao se Ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olegom Herasimenkom, gdje su razgovarali o trenutnoj situaciji u Ukrajini i razmotrili saradnju između dvije zemlje u turističkom sektoru.

Na sastanku je potvrđena atraktivnost prirodne i turističke ponude Crne Gore i njena prepoznatljivost među ukrajinskim turistima. Ministar Martinović izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakao potrebu daljeg razvoja turističkog proizvoda, a posebno razvoj turizma na sjeveru zemlje, kao jedan od ključnih prioriteta Ministarstva. 

Susret ministra Martinovića i ambasadora Herasimenka potvrđuje posvećenost obje strane daljem jačanju turističkih veza te otvara prostor za nove inicijative i projekte koji će doprinijeti ekonomskom razvoju obje zemlje, posebno poslije završetka ratnih dešavanja u Ukrajini i ponovnog otvaranja direktnih avio linija. 

Takođe se razgovaralo o pitanju zaštite prirodne sredine. U tom kontekstu Ambasador Herasymenko je informisao ministra o razmjeri ekološke štete koju je do sada pričinjena Ukrajini zbog ruske agresije. 

Tokom sastanka bilo je riječi o evropskim integracijima gdje je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog bliske saradnje i podrške u procesu pristupanja Crne Gore i Ukrajine Evropskoj uniji (EU).

Ministar Martinović izrazio je podršku pristupanju Ukrajine i uspješnom početku pregovora, ističići da je to strateški cilj koji će donijeti brojne koristi za obje države.    

Ambasador Herasimenko je zahvalio  Vladi Crne Gore na kontinuiranoj podršci koju pruža Ukrajini, naglašavajući da Crna Gora ima velike šanse da što prije postane članica EU, te da je lider u ovom procesu.

Ovaj sastanak predstavlja korak naprijed u izgradnji održive i dugoročne saradnje između Crne Gore i Ukrajine u turističkom sektoru, te potvrđuje obostranu posvećenost jačanju međusobnih veza.    

Na kraju je Ambasador Herasimenko uručio pismo zahvalnice ministru Martinoviću koje mu je uputio ministar zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ukrajine Roman Strilets. U pismu je izražena zahvalnost zbog posjete ministra Martinovića ukrajinskom paviljnu na COP28 u Dubaiju i upućen poziv da učestvuje u implementaciji 8. tačke Formule za mir Volodimira Zelenskog.

 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR