22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDT izviđa da li je Mandić zloupotrijebio službeni položaj zbog isticanja trobojke

Politika

Comments 1

SDT izviđa da li je Mandić zloupotrijebio službeni položaj zbog isticanja trobojke

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet povodom krivične prijave protiv predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, koju su klubovi poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrate Crne Gore (SD), Demokratske unije Albanaca (DUA) i Hrvatske građanske inicijative (HGI) podnijeli, optužujući čelnika parlamenta da je isticanjem trobojke u svom kabinetu zloupotrijebio službeni položaj.

Ovo je za Pobjedu potvrdio državni tužilac i portparol u SDT-u Vukas Radonjić.

- U toku je izviđaj - rekao je on.

Podsjećamo, ove partije su sredinom februara podnijeli krivičnu prijavu SDT-u protiv Mandića zbog osnovane sumnje da je isticanjem narodne zastave Srbije u svom kabinetu za potrebe sastanka sa mitropolitom Srpske pravoslavne crkve Joanikijem, odnosno zastave druge države, zloupotrijebio službeni položaj.

Šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić je na konferenciji za medije 15. januara naveo da je poziv da se pridruže krivičnoj prijavi protiv Mandića uputili i Bošnjačkoj stranci, ali su iz te partije to odbili da učine.

- Ponudili smo im da potpišu prijavu, ali su nas sinoć obavijestili da to neće učini - rekao je Nikolić tada, navodeći da ne zna razlog takve odluke BS-a.

Nikolić je na konferenciji za medije podsjetio da je predsjednik Skupštine, protivpravno i suprotno Zakonu o državnim simbolima, u svom kabinetu istakao zastavu druge države.

On navodi da ne misli da će Mandić biti politički sankcionisan, ali da očekuje da će ga sankcionisati tužilaštvo jer je, kako kaže Nikolić, pozivao na nepoštovanje svoje države i na lojalnost drugoj državi.

Nikolić smatra da je Mandić, time što je učinio, Crnu Goru, njenu zastavu i simbole, ali i samu Skupštinu izložio poruzi.

- Crna Gora je Ustavom definisana kao građanska država, a ne država jednog naroda. To znači da bi Mandić imao obavezu da se ponaša u skladu sa tim i da poštuje Ustav i zakone te bude predstavnik svih građana, a ne samo Srba - rekao je Nikolić.

On smatra i da je Mandićev krajnji cilj promjena karaktera države što proizvodi još dublje podjele u Crnoj Gori.

- On želi Crnu Goru sa izmijenjenim karakterom. Želi da je uvede u "srpski svet" zagovarajući novi koncept objedinjena svih Srba, koji će slijediti odluke zvaničnog Beograda - naveo je Nikolić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Kad SDT kaže da izviđa,onda piši propala rabota,izgovor da se ništa ne uradi!