18 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Felten: Posjeta Berbok nije slučajna, ovo su odlučujući mjeseci za Crnu Goru i njen put ka EU

Politika

Comments 5

Felten: Posjeta Berbok nije slučajna, ovo su odlučujući mjeseci za Crnu Goru i njen put ka EU

Izvor: RTCG portal

Autor: Antena M

  • Viber

Današnja posjeta njemačke ministarke Analene Berbok bila jeveoma uspješna, a tajming za posjetu nije bio slučajan, jer su ovo odlučujući mjeseci za Crnu Goru i njen put ka EU - istakao je ambasador Njemačke Peter Felten, dodajući da su upućene poruke podrške i ohrabrenja.

"Ovo je posjeta u kojoj se istaklo da prepoznajemo i priznajemo uspjeh koji ste postigli, nove momente za crnogorsku politiku uz poruke ohrabrenja i podrške. Takođe i očekivanja, da sada sve političke snage u Crnoj Gori shvate da treba da se udruže, kako bi preuzeli potrebne korake da bi se ostvarili sljedeći koraci ka EU. Jasno smo poslali i poruku podrške ne samo političke, već i konkretne, da budemo od pomoći u konkretnom smislu. Želimo da se prate i zajednički evropski bezbjednosni protokoli. To je naglašeno tokom posjete naše ministarske", kazao je Felten.

Prije nekoliko sedmica, kako ističe, od njemačkih zvaničnika najavljena je i posjeta premijera Milojka Spajića Berlinu i to pokazuje da se sa aspiracija prešlo na priča o konkretnim stvarima kako bi se Crne Gora pridružila Evropskoj uniji što je prije moguće.

"Na svakom današnjem sastanku ukazano je na geostratešku prijetnja koju predstavlja Rusija i koja se odnosi i na Zapadni Balkan. Ovaj rat agresije može doći u obliku političko diplomatskih prijetnji, u odliku dezinforamacija, lažnih narativa, kroz instrumentalizaciju političara, društvenih grupa i zemlja mora biti spremna za ove prijetnje. Ako ste vi predvodnik, odnosno trčite brže nego vaše komšije, može se očekivati da neki mogu biti ljubomorni i zavidni, pa morate biti spremini i da se time pozabavite i da ostanete na kursu i trčite ka cilju", poručio je Felten.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

dokle_više

@niko, Samo ne znamo koji su to "Milovi Crnogorci", "Njegoševi Crnogorci", "Crnogorci Srbi", "Srbi Crnogorci". Koji vam je đavo? Crnogorci su etnički samo Crnogorci tri vjere. A sa stanovišta državnosti svi državljani CG su, naravno, Crnogorci. Ne padajte na veljesrbijanske mantre!!!

Licina

Da je i stvarnost lijepa kao i ove riječi i pohvale od strane partnera?!.. bilo bi super!