27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović o izjavama na sjednicama Vlade i Odbora: Otvorena brojna pitanja na koja moramo dobiti adekvatan odgovor

Izvor: Antena M, Dragan Tomašević

Politika

Comments 3

Milatović o izjavama na sjednicama Vlade i Odbora: Otvorena brojna pitanja na koja moramo dobiti adekvatan odgovor

Autor: Antena M

  • Viber

Teške međusobne optužbe koje smo slušali na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu i optužbe u toku i nakon sjednice Vlade na kojoj je biran VD direktora policije, otvorile su brojna pitanja na koja moramo dobiti adekvatan odgovor, saopštio je na mreži X predsjednik države Jakov Mialtović.

"Ovako krupne optužbe koje ugrožavaju povjerenje građana u neke od najznačajnih institucija u zemlji ne smiju ostati nerazjašnjene. U protivnom, legalizovaćemo dilentatizam i neozbiljnost kao dominantne karakteristike političkog djelovanja.

Kao predsjednik države, ali i kao građanin, očekujem brze i jasne odgovore nadležnih organa na sva pravna i druga pitanja koja su otvorena u proteklom periodu a tiču se dešavanja u bezbjednosnom sektoru", navodi Milatović.

Ne vjeruje, kaže, da bilo koji građanin želi da živi u državi čiji se visoki funkcioneri međusobno optužuju za najteža krivična djela i da se to prihvata kao dio dnevne politike.

"Ne želim da sudim i presuđujem o prilično haotičnom ali i netransparentnom djelovanju pojedinih institucija, ali želim da apelujem na poštovanje Ustava i zakona.

Podsjećam da je demokratsko sazrijevanje našeg društva u prethodnom periodu u više navrata dovođeno u pitanje pogrešnim procjenama i postupcima nekih od najvažnijih političkih aktera.

Zato je potrebna dodatna odgovornost i ozbiljnost na političkoj sceni, ali i svijest o trenutku koji je po mnogo čemu važan za dalji demokratski razvoj i EU integracije Crne Gore", zaključuje Milatović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Stvarno kako se,ali stvarno,dobro razumijete u političku situaciju u zemlji.Mi te volimo,veliki vođo!

Realista

Pa diletanti su došli na vlast, ustvari sve je krenulo sa Apostolima i populistima… Niste u vinklu što bi rekli stari, nemate vertikalu, a kako ćete je imati kad slušate popove i Vučića… Kad god se crkva umješala u vlast tu sreće nije bilo.

Mila K

"Podsjećam da je demokratsko sazrijevanje našeg društva u prethodnom periodu u više navrata dovođeno u pitanje pogrešnim procjenama i postupcima nekih od najvažnijih političkih aktera." Baš je njegov i Dakin guverner izraz ubijanja institucije. Kao i u većini, pogrešno u nejakosti.