25 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radulović o Šavniku: Pravno neprihvatljiv potez; U prinudnoj upravi i Tomašević kojeg niko u Šavniku ne poznaje?!

Politika

Comments 0

Radulović o Šavniku: Pravno neprihvatljiv potez; U prinudnoj upravi i Tomašević kojeg niko u Šavniku ne poznaje?!

Izvor: Pobjeda/Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Komentarišući Vladinu odliku o Šavniku, advokat Veselin Radulović dijeli stav predsjednika te Opštine Jugoslava Jakića da je Vlada ponovo ušla u konflikt sa zakonom zbog želje za upravljanjem opštinom.

Izričit je da jučerašnji potez izvršne vlasti pravno neprihvatljiv.

"Prvi put čujem za ovakvu praksu. Sve što preduzmu predstavlja samo dalje kršenje zakona. Kad su u Vladi vidjeli da se neće raspisivati novi izbori, vjerovatno su politički procijenili da bi se više isplatilo da oni preuzmu upravljanje lokalnom samoupravom", rekao je Radulović za Pobjedu. 

On izlaz iz situacije u Šavniku vidi jedino u obezbjeđivanju uslova za završetak izbornog procesa koji još traje.

"Ali izgleda o tome niko ne priča i to nikoga ne zanima", ustvrdio je Radulović.

Podsjetimo, sinoć je predsjednik Opštine Jugoslav Jakić kazao za Antenu M da je za odluku o uvođenju prinudne uprave u opštini na čijem je čelu saznao iz medija. 

"Izgleda da Vlada na silu hoće to da završi. Sve što je bilo u pravnom sistemu mi smo preduzeli. Ovo je neviđeno šta se radi, vidjeli smo da je vlada u petak povukla odluku. Da je naša odluka objavljena u Službenom listu. Da je odluku razmatrao predsjednik države. Ovo je da oni pokažu da na silu mogu da preuzmu vlast u Šavniku, bez ikakvog pravnog utemeljenja", kazao je Jakić, dodajući da je nonsens uvoditi prinudnu upravu skupštini koja je raspuštena. 

Jakić je kazao da je Miljan Petrušić, koji je dio Odbora povjerenika naimenovanog od Vlade, osoba koja je opstruirala izbore godinu i po.

"To je čovjek koji nije ispoštovao nijedno od 120 izvršnih rješenja DIK. To su ljudi koji direktno treba da upravljaju našom opštinom, iz partija političke konkurencije. Mislim da vam je sve jasno, to nema ni u Kolumbiji", zaključuje Jakić.

Izvori Pobjede iz Šavnika tvrde da Marko Tomašević - kojeg je takođe Vlada juče postavila u Odbor povjerenika – uopšte nije stanovnik Šavnika.

"Tog čovjeka niko nije vidio u Šavniku i sasvim sigurno je da nije stanovnik naše opštine. Sama činjenica da ga je Vlada nezakonito stavila u nezakonito izabrani Odbor povjerenika, govori o namjerama da se obesmisli uopšte politički proces izbora. Ne samo u Šavniku, nego i u Crnoj Gori", kazao je za Pobjedu Jugoslav Jakić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR