Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Janjušević: Spajić će inicirati dijalog o situaciji u Šavniku; Jakić: Nećemo dozvoliti urušavanje pravnog poretka

Politika

Comments 0

Janjušević: Spajić će inicirati dijalog o situaciji u Šavniku; Jakić: Nećemo dozvoliti urušavanje pravnog poretka

Izvor: Vijesti

Autor: Antena M

  • Viber


Premijer Milojko Spajić će u narednim danima inicirati politički dijalog kako bi se riješila situacija u Šavniku, saopštio je Dragiša Janjušević, državni sekretar u Ministarstvu javne uprave.

"Radi se o parlamentarnom dijalogu. Sve strukture koje su zainteresovane će biti uključene u taj dijalog. Cilj razgovora je izlazak iz ove situacije. Stav Ministarstva je jasan -  a to je uvođenje Odbora povjerenika i raspisivanje lokalnih izbora. Kakav će biti dogovor, tu ne mogu da garantujem ništa. Sačekaćemo kakvim će tokom ići dijalog, a onda ćemo vidjeti da li će doći do uvođenja prinudne uprave",  kazao je Janjušević u emisiji "Reflektor" TV Vijesti.

Na upit u čijim rukama je ključ za rješenje pravnog haosa u Šavniku, on je kazao da je Ministarstvo javne uprave odgovorno i profesionalno pristupilo problemima u tri opštine - Šavnik, Budva i Andrijevica.

"Mi smo dali određene preporuke da se otklone nepravilnosti koje smo uočili. Budva je pokušala da izađe iz problema, ali je ipak sebi skratila mandat i raspisani su izbori. Andrijevica nije ni pokušala da izađe iz problema, pa su takođe raspisani izbori, a Odbor povjerenika je krenuo sa radom. Opština Šavnik je pokušala, ali je ipak ušla u pravni apsurd - sami sebi su skratili mandat po drugi put. Mi smo jasni i profesionalni u stavu da se ide ka Odboru povjerenika. Predsjednik Milatović je negdje izašao iz svoje nadležnosti time što nije raspisao lokalne izbore. Imamo sada određene političke tenzije, ucjene izlaskom iz Odbora za sveobuhvatnu reformu..",  rekao je Janjušević.

Dodao je da zbog cjelokupne situacije najviše trpe građani Šavnika.

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić kazao je da navodi Janjuševića ne korespondiraju sa istinom.

"Vidimo da se pravni stavovi Ministarstva javne uprave skakodnevno suspenduju. Naš stav je bio jasan - kada se Ministarstvo javne uprave upustilo u urušavanje ustavnog poretka u državi, poručili smo da im to nećemo dozvoliti",  naglasio je Jakić.

Govoreći o inicijativi premijera Spajića, naveo je da su u DPS-u i ranije inicirali da dođe do dijaloga.

"Nisam razgovarao sa premijerom, ali vjerujem da će to uskoro toga doći",  kazao je on.

Gavrilo Cerović, ispred koalicije Za budućnost Šavnika rekao je da su za njih jedina prihvatlijiva opcija novi izbori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR