19 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

20° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 14°

Subota

25.05.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivanović: Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima

Politika

Comments 7

Ivanović: Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima

Izvor: Vijesti

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima, poručio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

On je to rekao "Vijestima", reagujući na izjavu šefa srpske diplomatije Marka Đurića koji je kazao da, ako Vlada Crne Gore podnese amandmane na predloženu Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o Srebrenici, to liči na "pranje savjesti" kako pred javnošću u Crnoj Gori ne bi izgledalo "da su protiv bratske Srbije".
 
Reagovanje Ivanovića prenosimo integralno:

"Uz čestitke povodom stupanja na važnu dužnost ministra spoljnih poslova Republike Srbije, želim g-dinu Đuriću uspješan rad, iako razumijem da se u prvim danima mandata mogu desiti i ishitreni potezi, kao što se i dogodilo sinoć kada je komentarisao nezvanične informacije povodom teksta Rezolucije UN o Srebrenici. Takođe, zahvaljujem mu na isticanju principa u vođenju spoljne politike Republike Srbije, koji nisu ništa novo u međunarodnim odnosima. Naime, i Crna Gora u spoljnoj politici baštini iste principe. Da bi bilo jasnije: Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim, interesima; takođe, Crna Gora će se prema drugim državama odnositi upravo onako kako se te države odnose prema Crnoj Gori".

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

Ne sumnjamo mi da ti govoriš istinu i vjerujemo da ti uredno i revnosno sprovodiš zadate ti interese u koje i sam vjeruješ . Gledali smo to vec 90-tih.I tvoja braća po interesu, tadašnji otpadnici od DPS-a su isto sprovodili “crnogorske interese”.I bjelaši su 1918. sprovodili “crnogorske interese”.

jovan

Evo rješenja: "Kleknite na koljena, jadovi jadni, i zamolite Vučića da vam oprosti što živite u svojoj zemlji.

mr

Ovaj ministar iz Kuča samo je malkice zamijenio teze: ova Vlada se vodi isključivo svojim interasima, a ne nikako interesima CG! Prevedeno na crnogorski: onako je kako vojvoda kaže! A zna se čije ideje zastupa i promoviše vojvoda! Ostatku nazdravlje!