25 °

max 25 ° / min 18 °

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 13°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NSD: Mandić odlikovao Metodija ordenom Marka Dakovića

Izvor: NSD

Politika

Tag Gallery
Comments 3

NSD: Mandić odlikovao Metodija ordenom Marka Dakovića

Autor: Antena M

  • Viber

- Nova srpska demokratija proslavila je danas uoči praznika svoju krsnu slavu i svetitelja zaštitnika Sv. Vasilija Ostroškog u Andrijevici. Liturgiju u Crkvi Svetog Arhangela Mihaila služio je Njegovo Preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Metodije, koji je ujedno i počasni gost na proslavi krsne slave naše stranke - piše u saopštenju koje je NSD dostavila medijima. 

Tom prilikom, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, uručio je Metodiju povelju i najveće stranačko odlikovanje – orden Marka Dakovića za „njegovu predanu borbu za prava srpskog naroda u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju. 

"Naš najveći stranački orden i koji je do sada dodijeljen samo jednoj ličnosti, a to je našem velikom pjesniku Matiji Bećkoviću i kasnije kolektivu otpuštenih srpskih profesora iz Nikšića odlukom naše stranke danas pripada našem Vladici, našem gospodinu Metodiju, ponosu Srpske pravoslavne crkve", istakao je Mandić.

"Srećan sam i Bogu blagodaran što ste sačuvali i što čuvate svoje srpsko ime i vjeru. Srećan sam što na tom putu istrajavate, što ste mudri i bogati mladim pokoljenjem koje za vama ide i iste vrijednosti dijeli. Srećan sam što ste u meni prepoznali svoga brata i poslenika na istom srpskom i pravoslavnom poslanju dodjelom ovog milog mi ordena", rekao je Metodije.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Malo "igranke" pred izbore u Andrijevici!

Pero Przina

Dako mu da i malo onoga zlata sto je Marko D. ponio sa sobom sa Kapina polja kad je uteka i ostavio "svoj" narod koji je Marko D. junacki branio.