16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zimi vozite potpuno odmorni i ne jedite tešku hranu

Auto

Comments 0

Zimi vozite potpuno odmorni i ne jedite tešku hranu

Izvor: Vecernje Novosti

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ukoliko na zimski odmor krećete sopstvenim automobilom, morate dobro da se pripremite. Za volan obavezno sjedajte odmorni, jer statistike pokazuju da čak trećina nezgoda nastaje usljed premora vozača.

Vozač može samo nekoliko sekundi da spava, a da to ne primijeti. Osim što tjera u san, umor usporava i reflekse, što takođe predstavlja opasnost. Do spavanja za volanom može da dovede i pušenje, ali i dosada. Da biste sve ovo izbjegli poželjno je da u autu imate zanimljivog suvozača, sposobnog da pričom zaokupi vašu pažnju.

Na pospanost utiče i teška hrana, pa stoga pred put pojedite nešto lagano. Laganu hranu konzumirajte i tokom putovanja, uz obilje vode, čaja ili prirodnih voćnih sokova. Slatke i gazirane napitke izbegavajte, jer podstiču žeđ. Slušajte živu muziku da vas tiha i mirna ne bi uspavala.

Vodite računa da vam u kolima bude toplo, jer u protivnom može doći do prehlade, ukočenosti vrata ili nekog drugog neželjenog problema, koji vam može pokvariti planirano uživanje.

Cigarete tokom vožnje apsolutno izbjegavajte, jer nikotin usporava reflekse. Zapravo, dovodi do sužavanja krvnih sudova, pa mozak i drugi organi dobijaju nedovoljno kiseonika. Ako ste baš strastven pušač, zaustavite automobil i napolju zapalite cigaretu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR