3 °

max 8 ° / min 2 °

Petak

15.01.

8° / 2°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Restoran 13. jul predlaže: Taljatele sa gamborima

Izvor: Foto:Plantaže

Mozaik

Comments 0

Izvor: plaćeni prostor

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Restoran 13. jul predlaže: Taljatele sa gamborima

Restoran “13. jul” - uživanje u umijeću uparivanja vina Plantaža i domaće hrane...

Renovirani i u potpunosti konceptualno izmijenjen Restoran “13. jul” donosi bogatstvo različitosti ukusa zasnovanih prvenstveno na geografskoj raznolikosti i potvrđuje pravilo o povezanosti geografije i gastronomije. Restoran je vjeran tradiciji, a opet, otvoren za eksperimente.

Kulinarski tim restorana na čelu sa Šefom kuhinje Lazarom Raičevićem fokusira se na esenciju restoraterstva: ono što je na tanjiru doživljaj je ukusa koji je rezultat brižljivog načina pripreme hrane i pažljive selekcije namirnica. Svako jelo ima svoj savršen par – vino koje su sparili somelijerski i kulinarski tim restorana.

Inovativna jela, brižljiva selekcija namirnica, vrhunska priprema, vizuelna prezentacija restoran “13. jul” su podigli na nivo vodećih restorana u glavnom gradu.

Cijeli meni je za preporuku, ali specijalitet koji je rijedak u našim restoranima, a ovdje savršen je Black Angus Ribeye spravljen od junećeg mesa black angus goveda sa Durmitora. Ako ste ljubitelj mesa nećete uskratiti svoja nepca za ovo neizmjerno gastro zadovoljstvo.

Stavljajući fokus na domaće namirnice, a i poznavajući “ljubav “sira i vina, restoran uparuje vina Plantaža uz najbolje crnogorske sireve. To iskorak u prezentaciji crnogorkih autohtonih ukusa, to jest njihovog spoja.

Uparivanje hrane i vina zahtijeva poznavanje oba sektora, kako bi se stvorila harmonija koja pruža bolji doživljaj nego kada se hrana ili vino konzumiraju zasebno. To je je misija svih restorana Plantaža i logično se nameće očekivanje da ko to bolje može upariti, prezentovati i promovisati od našeg najvećeg proizvođača vina. Ujedno pružaju priliku našim poljoprivrednicima da na najbolji mogući način ponude plodove svog rada.

Sa namjerom da što više ljudi priušti poseban doživljaj i da se kultura gastro uživanja podiže na veći nivo, restoran je nedjelju namijenio za porodično uživanje, pa je nedjeljom kompletna ponuda vina i hrana u restoranu na popustu od 15%, dok je za najmleđe goste odnosno dječiji meni predviđen popust od 30%.

Čitaocima portala Antena M predlažemo morski specijalitet - Taljatele sa gamborima

Za pripremu ovog ukusnog jela, potrebno je malo vremena i sljedeće namirnice: taljatele, gambori, manja glavica crnog luka, čen bijelog luka, čeri paradajz, masline i vino.

Priprema: Taljatele skuvati u slanoj vodi i procijediti.

Na maslinovom ulju prodinstati crni i bijeli luk. Oprane gambore očistititi i isjeckati na nekoliko komada, prodinstati, zaliti sa nekim od bijelih vina, predlažemo Podgoričko bijelo, ili Šardone. Dodati malo neutralne pavlake i putera, nekoliko maslina i čeri paradajza, prodinstati, spojiti sa taljatelama i servirati.

Uz ovo veoma ukusno jelo idu vina Luča i Šardone Bar.

Uzivajte u predivnim ukusima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR