15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prebiotici u službi ljepote kože

Mozaik

Comments 0

Prebiotici u službi ljepote kože

Autor: Antena M

  • Viber

Maja Mijanović, dipl. pharm

Iako ljudi uglavnom mikrobiom povezuju sa gastrointestinalnim traktom, gdje se i najvećim dijelom nalazi, ne treba zanemariti činjenicu da i koža ima sopstveni mikrobiom.

Probiotici, poznati kao „dobre bakterije“ glavni su stanovnici mikrobioma i odgovorni su za održavanje odbrambenih funkcija kože.

Puni efekat probiotici postižu u prisustvu prebiotika tj. biljnih vlakana i prirodnih supstanci koje služe kao njihova hrana i koje potpomažu njihovo djelovanje. Narušavanje ovog prirodno prisutnog ekosistema, uticajem raznih spojašnjih (UV zraci, duvanski dim, prašina, izduvni gasovi, nezdrava ishrana, nedovoljno sna) i unutrašnjih faktora (hormonski disbalans, stres) dovode do promjena u ravnoteži zaštitnog sistema kože. Koža postaje osjetljiva, neposlušna, gubi sjaj i svježinu, gubi čvrstinu i počinje prijevremeno da stari.

Danas, zahvaljujući intenzivnom napretku kozmetologije i tehnologije, ove sirovine moguće je inkorporirati u kozmetičke proizvode za njegu kože lica i koristiti ih kao aktivne sastojke.

Uriage VODENA ESENCIJA ZA BLISTAVOST KOŽE

Koncentrat Uriage termalne vode obogaćen prebiotikom Inulinom.

Ekskluzivna formula namijenjena svim tipovima kože, koja će joj nadoknaditi vodu i izgladiti fine linijice uzrokovane dehidratacijom i vratiti joj mladolikost i prirodnu prozračnost.

Njena jedinstvena, neuporediva vodena tekstura koja se trenutno stapa sa kožom ne ostavlja mastan trag i koži pruža nenadmašan osjećaj svježine!

TRENUTNO HIDRIRA & JAČA BARIJERU KOŽE

Uriage Termalna Voda, prirodno obogaćena mineralima kalcijumom (Ca) i magnezijumom (Mg) jača hidrobarijeru kože. PREBIOTIK (Inulin) igra odučujuću ulogu u balansiranju kožne barijere.

POSVJETLJUJE TEN & OŽIVLJAVA TEKSTURU KOŽE

Ekstrakt drveta svile detoksifikuje ćelije, ujednačava ten i obnavlja prozračnost. Hijaluronska kiselina velike molekulske mase pruža trenutan efekat hidratacije, a kao rezultat ima oživljenu prozračnost, glatkiju i mekšu kožu.

Ovaj dermatološki testiran proizvod možete nanositi ujutro i/ili uveče samostalno ili prije nanošenja dnevne/noćne njege na prethodno temeljno pripremljenu, očišćenu i osušenu kožu lica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR