9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antena M i partneri i danas nagrađuju: Andrijana Vujošević dobitnica današnje nagrade

Mozaik

Tag Video
Comments 0

Antena M i partneri i danas nagrađuju: Andrijana Vujošević dobitnica današnje nagrade

Autor: Antena M

  • Viber

Antena M i partneri nagrađuju - svakog dana do kraja godine poklon za najbrže čitaoce.

Danas je najbrža bila i nagradu osvojila Andrijana Vujošević.

Tekst sa informacijama o dnevnoj nagradi biće objavljivan svakog dana na portalu Antena M, a najbrži čitalac koji nakon objave teksta pošalje mail na [email protected], postaće dobitnik nagrade koje obezbjeđuju naši sponzori.

Današnji poklon obezbjeđuje kompanija 3D soba.

Da li ste znali da se 3D štampa počela razvijati još 1983. godine? A prvi komercijalni 3D štampač pojavio se na tržištu 2007. godine.

Danas, 3D štampa nastavlja da napreduje i poboljšava mnoge sfere našeg života. Osim za pravljenje prototipova, 3D štampa danas može štampati kuće, praviti stvari uz pomoć hrane npr. čokolade, a veoma je bitno to što ima važnu ulogu u medicini.

Naime, u jeku pandemije, naš tim je vrijedno radio po 18 sati dnevno, kako bismo napravili veliki broj vezira za naše medicinare. Viziri su praktični, ne stvaraju iritaciju kože, štite cijelo lice, a dopuštaju da se diše nesmetano. Viziri su rađeni po standardima Svjetske zdravstvene organizacije.

A trenutno smo u razvoju velikog desktop štampača čije su dimenzije 980*980*40mm. Ovaj štampač je čak 90% sastavljen u Crnoj Gori.

Dakle, mi nastavljamo da vrijedno radimo i pravimo pozitivnu promjenu u društvu – polako, ali sigurno, jer 3D tehnologija ima mnogo prednosti koje bi društvo trebalo da iskoristi kako bismo napredovali u mnogim oblastima, ali i kako bismo očuvali okolinu.

Na primjer, naš prvijenac, 3D štampač ,,Buddy“ pristupačan je, ima odlične tehničke karakteristike, a nudi sjajne povoljnosti za sve one koji žele da pokrenu svoj biznis.


Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR