26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

21.05.

26° / 15°

Nedjelja

22.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

23.05.

25° / 16°

Utorak

24.05.

26° / 17°

Srijeda

25.05.

27° / 18°

Četvrtak

26.05.

29° / 18°

Petak

27.05.

30° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popularne tetovaže zbog kojih možete da završite u zatvoru

Izvor: Pixabay

Mozaik

Comments 0

Popularne tetovaže zbog kojih možete da završite u zatvoru

Izvor: Nova.rs

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Tetovaže su obično mnogo više od slike na koži jer u sebi kriju simbole, čuvaju sjećanja, šalju našu poruku drugima… Neke od njih u pojedinim djelovima svijeta imaju specifično značenje zbog kog je moguće upasti u nevolju, pa čak i završiti u zatvoru. Zato je dobro znati koje slike možda treba zaobići ako biste da šarate kožu.

Klovn

Ova slika može da vas košta dosta ako odete u Brazil jer je veoma uvrjedljiva za policiju. Naime, smatra se da je onaj ko ima istetoviranog klovna – ubio policajca.

Suza

Suza istetovirana ispod desnog oka nekome može da djeluje intrigantno, ali u svijetu podzemlja ona znači da je osoba nekoga ubila ili pokušala to. Ova tetovaža ima mnogo značenja za osuđenike, ali u principu se vjeruje da mora da se „zasluži“.

Tri tačkice

Ova naizgled nevina, mini-tetovaža širom svijeta predstavlja ludi život – Mi vida loca. Obično znači da je onaj ko je ima prekršio zakon ili je nekako povezan sa svijetom kriminala. Zato razmislite još jednom ako biste da je uradite.

Buda

Slika božanstva u budističkim zemljama se smatra blasfemijom i zato turisti koji, recimo, imaju, istetoviranog Budu u tom dijelu svijeta budu i uhapšeni.

Krst na grudima

Velika tetovaža krsta na grudima može da bude jako opasna u Rusiji jer priča kaže da je tamo imaju samo najveći kriminalci. Ako je tamo neko uradi iz šale, a to vidi okoreli krimos, može da bude problema jer se neopravdano miješa u njihov svet.

Bodljikava žica

U svijetu kriminala tetovaža bodljikave žice znači da je osoba odslužila zatvorsku kaznu, dok svaki čvor predstavlja po jednu godinu robije.

Zato onaj ko je uradi tek onako iz zabave može da bude pogrešno shvaćen kao neko sa sumnjivom prošlošću, piše handimania.com.

Paukova mreža

Paukova mreža je svojevrsna autobiografija osuđenika. To pokazuje da je neko služio dugu kaznu, ali i da je bio zavisnik od droge. Jedan prsten na mreži znači jednu tešku godinu u nečijem životu. Tako kriminalci prepoznaju svoje bližnje i umiju da se razljute ako shvate da je takvu tetovažu neko uradio iz zabave.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR