9 °

max 11 ° / min 9 °

Četvrtak

08.12.

11° / 9°

Petak

09.12.

12° / 10°

Subota

10.12.

13° / 11°

Nedjelja

11.12.

13° / 9°

Ponedjeljak

12.12.

8° / 7°

Utorak

13.12.

7° / 2°

Srijeda

14.12.

6° / 0°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kreativni direktor Alesandro Mikele napušta Guči

Izvor: screenshot/instagram/alessandro_michele

Mozaik

Comments 0

Kreativni direktor Alesandro Mikele napušta Guči

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Poslije sedam veličanstvenih godina na mjestu kreativnog direktora brenda Guči, Alesandro Mikele se oprostio od ove uloge. Francuska grupacija "Kering'" u čijem je vlasništvu italijanska modna kuća, najavila je njegov odlazak u srijedu.

"Njegova strast, njegova mašta, njegova genijalnost i njegova kultura stavili su Guči u centar pozornice, gdje mu je i mjesto", rekao je Franosa Anri-Pino, predsjednik grupacije.

Za sada nije poznato ko će naslijediti Mikelea na ovoj poziciji.

Ovaj 49-godišnjak poznat je po zaista spektakularnoj viziji i činjenici da je preporodio Guči, zadržavši nasljeđe i prepoznatljivu energiju brenda, pritom ponudivši i moderniju, upečatljiviju estetiku.

Njegov rodno fluidni pristup (od 2017. Guči je muške i ženske kolekcije predstavljao zajedno), ali i korišćenje eklektičnih printova, boja i tekstura privukli su novu generaciju mlađih potrošača u Evropi, SAD i Kini. Tokom svoje karijere u ovoj modnoj kući ostvario je blisku, neraskidivu saradnju sa zvijezdama poput Lejdi Gage, Bijonse, Bili Ajliš, Dakote Džonson, Harijem Stajlsom, Džodi Tarner-Smit...

S druge strane uprkos činjenici da je Guči doživio procvat kada je riječ o plasiranju popularnih komada i zanimljivih revija, ono najvažnije je opadalo - prihod! Insajderu tvrde da su akcije grupacije "Kering" podbacile, posebno u poređenju sa drugim luksuznim rivalima uključujući Hermes i LVMH.

I sam Mikele se oglasio povodom ove vijesti, podijelivši na Instagramu fotografiju na kojoj se klanja publici na jednoj od revija.

"Postoje trenuci kada se putevi razilaze zbog različitih perspektiva koje svako od nas ima. Danas se završava jedno izuzetno putovanje koje je trajalo više od 20 godina u kompaniji kojoj sam neumorno posvetio svu svoju ljubav i kreativnu strast. Tokom ovog dugog perioda Guči je bio moj dom, moja porodica. Ovoj proširenoj porodici, svim pojedincima koji su je čuvali i podržavali, upućujem najiskrenije hvala, najveći i najsrdačniji zagrljaj", napisao je Italijan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR