14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antena M i partneri nagrađuju: Da 21. maj proslavimo u znaku vrijednih darova!

Izvor: Ljiljana_handmade_house/Instagram

Mozaik

Tag VideoTag Gallery
Comments 1

Antena M i partneri nagrađuju: Da 21. maj proslavimo u znaku vrijednih darova!

Autor: Antena M

  • Viber

Danas vam predstavljamo @ljiljan_handmade_house!

Vlasnica Instagram profila Ljiljana Vujanović inspiraciju za svoje stvaralaštvo nalazi u starim industrijskim objektima i kućama, a cilj je, kako kaže, da se autentičnost tih objekata sačuva od zaborava. 

Tehnika u kojoj radi je das masa, drvofiks, akrilne boje i lak. Važno je napomenuti da djela nijesu lomljiva, međutim, mogu se oštetiti pri padu.

Vujanović kaže da je posebno ponosna na svoj rad: Minijaturu od gline po uzoru na nekadašnju upravnu zgradu Solane "Bajo Sekulić".


"Nakon godinu dana rada u glini, po uzoru na ruiniranu zgradu Solane, minijatura je konačno završena. U ovaj rad uloženo je veliko strpljenje koje je došlo iz ljubavi prema zapuštenoj staroj građevini. Njene prozore, vrata i zidove pažljivo su analizirani pa prenijeti u glini. 

Poznata kao „stara dama neugaslog šarma“, ulcinjska Solana je, u svom zlatnom periodu, bila jedna od deset najvećih solana na Mediteranu, a decenijama je imala važan i veliki uticaj na privredu grada Ulcinja i radničku klasu.

Skoro uništen prostor izuzetne ljepote i enormnog značaja za našu zemlju nepravedno je zapostavljen. Ipak, zahvaljujući upornom trudu pojedinaca i nevladinih organizacija sačuvan je od trajnog uništenja. Otud i moja inspiracija da se napravi ova minijatura, kako bi se lijepa zgrada Solane „Bajo Sekulić“ sačuvala od zaborava", kaže Ljiljana.

Ljiljana izrađuje i minijature starih porodičnih kuća. Ukoliko poželite da staru porodičnu kuću sačuvate od zaborava, Ljiljanu možete kontaktirati na broj telefona 068 053 913.

Na našem Instagram profilu, u saradnji sa Ljiljanom, organizovali smo darivanje, u okviru kojeg ćemo jednog našeg pratioca obradovati autentičnim radom:

Darivanje možete pronaći OVDJE.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

haplo

Kako se dobija ova prelijepa nagrada? Što bi skorojevići rekli "uklapa mi se u boje zidova"... :-) Imam već nekoliko minijatura od kamena (Miki Radulović), gipsanu špansku hacijendu, ...., vigvam,...,Iglo... Poz dežurnima, i Srećan nam 21.!!!!!