22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova Netflixova serija osvaja gledaoce: Tvrde da je bolja od istoimenog filma

Mozaik

Tag Video
Comments 0

Nova Netflixova serija osvaja gledaoce: Tvrde da je bolja od istoimenog filma

Izvor: Klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

Serija "One Day" osvojila je korisnike Netflixa odmah po izlasku, a proglasili su je boljom od istoimenog filma – jer je, kako kažu, vjernija knjizi po kojoj je rađena.

Prve reakcije na novo ostvarenje dostupno na streaming platformi Netflix već ima vrlo impresivnih 90 odsto na Rotten Tomatoesu, a čini se da će biti prilično uspješno.

U glavnim ulogama su Leo Woodall i Ambika Mod, a radi se o romantičnoj drami koja prati živote dvoje ljudi dok putuju svijetom nakon diplomiranja na fakultetu.

Zasnovan je na romanu Davida Nichollsa iz 2009, gdje svako poglavlje knjige pokriva živote dva glavna lika 15. jula tokom dvije decenije.

Serija počinje na Univerzitetu u Edinburgu 1988, gdje Dexter i Emma provode noć zajedno. Nakon što zajedno padnu u krevet provode noć pričajući o tome kako bi im životi mogli biti drugačiji kada oboje napune 40 godina.

Njihovo prijateljstvo se produbljuje uz međusobnu privlačnost, bez obzira koliko oboje insistiraju da su samo prijatelji. Svaka epizoda traje oko 30 minuta, sa ukupno 14 epizoda. Finale je duže, što doprinosi vrhunskom iskustvu gledalaca.

Recenzirajući seriju, MN Miller iz FandomWirea je rekao: "Ono što će vam se svidjeti kod 'One Day' je da je hemija između Ema i Dexa zrela i dobro zaslužena, dok većina romantičnih komedija to nije".

Matthew Gilbert, iz Boston Globea, dodao je: "Ugodan je, lak za gledanje".

U komentarima na mrežama oni koji su gledali seriju pisali su kako je savršena, smiješna i emotivna, a ponajviše srceparajuća.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR