16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Telenor 4G mreža i dalje najveća u Crnoj Gori

Izvor: Foto: Telenor

Tehnologija

Comments 0

Telenor 4G mreža i dalje najveća u Crnoj Gori

Izvor: SPONZORISANI TEKST

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Telenor ima najveću pokrivenost 4G mrežom u Crnoj Gori, pokazuju rezultati istraživanja koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Prema rezultatima mjerenja kvaliteta mobilnih mreža u Crnoj Gori, Telenor ima najbolji kvalitet usluga prenosa govora i odlične rezultate u oblasti prenosa podataka, dodaju iz kompanije. 

"Telenor ima najveći broj 4G baznih stanica u zemlji, čak 364, a u 95% slučajeva za usluge prenosa podataka koristi se 4G tehnologija. To znači da Telenor mreža omogućava korisnicima da nesmetano surfuju internetom, preuzimaju velike količine podataka, i koriste najnaprednije servise i aplikacije, uz ujednačen kvalitet mreže širom Crne Gore“, rekao je Ratko Pustahija, direktor Tehnike u Telenoru u Crnoj Gori.

Rezultati mjerenja pokazuju i da se, u urbanim sredinama, u Telenor mreži dostižu prosječne brzine od 43,5 Mbps u download-u, odnosno 34,0 Mbps u upload-u.

Mjerenje je sprovedeno tokom novembra i decembra prošle godine u svim gradovima i najvažnijim putnim pravcima u Crnoj Gori, za sva tri operatora istovremeno.

Proces obuhvata mjerenje različitih parametara, uz pomoć kojih je moguće uporediti kvalitet pruženih usluga.

Telenor nastavlja da intenzivno ulaže u razvoj svoje mreže, koja omogućava korisnicima da u svakom trenutku dobiju uslugu visokog kvaliteta, dodaju iz kompanije. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR