13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
M:tel digitalna fabrika pokrenula "Startup Activator", evo o čemu se radi

Tehnologija

Comments 0

M:tel digitalna fabrika pokrenula "Startup Activator", evo o čemu se radi

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

M:tel digitalna fabrika u saradnji sa NVO Digitalizuj.me i ICT HUB-om iz Beograda pokrenula je predakceleracijski program „Startup Activator“ namijenjen startapovima u najranijoj fazi razvoja.

Prijave za program, koji je sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, otvorene su do 15. februara, a kreatori startapa se mogu prijaviti popunjavanjem formularana sajtu https://startupactivator.me/.

Već sedam dana od zatvaranja konkursa kreće višemjesečni program mentorstva, radionica, predavanja, učenja, umrežavanja, odnosno počinje velika šansa za uspjeh startapova iz Crne Gore.

Učešće u programu je, kako su objasnili, besplatno, a predviđeno je da 10 izabranih timova dobije šansu da učestvuje. Šest najboljih timova će proći u drugi krug, odnosno doći će do ciklusa validacije, u kojem će pored mentora i radionica, na raspolaganju imati i fond za validaciju ideje u iznosu od 2,5 hiljada eura.

Pored tog iznosa, kompanija M:tel za pobjednički tim izdvojiće 2,5 odnosno za drugi tim 1,5 hiljada eura. Tim koji bude treći dobiće pametne telefone za predstavnike tima. Takođe, kompanija M:tel svim učesnicima omogućiće korišćenje cloud servisa kao i coworking prostora za rad.

NVO Digitalizuj.Me, kao organizacioni partner međunarodne konferencije Spark.me, obezbijedio je besplatne kotizacije začlanove tri najbolja tima za ovogodišnje izdanje Spark.me, koje će se održati 30-31. maja u Tivtu.

Takođe, najmanje jedan izabrani  tim će se, bez procesa dodatne selekcije, direktno plasirati na Spark.me startap takmičenje. Pobjednik Spark.me startap takmičenja dobiće priliku da predstavi svoj projekat vodećim svjetskim investitorima i medijima u TechCrunch Disrupt 2020 “Aleji preduzetnika” u San Francisku.

„Startup Activator“ predstavlja intenzivni šestomjesečni predakceleracijski program sastavljen iz dva ciklusa,  odnosno ciklusa ideacije i ciklusa validacije.

Ciklus ideacije je orijentisan na razvoj poslovnog modela, koncipiranje minimalno funkcionalnog proizvoda i istraživanje tržišta, dok se ciklus validacije fokusira na razvoj minimalno funkcionalnog proizvoda i testiranje ideje na tržištu.

Na kraju ciklusa ideacije učesnici prezentuju ideje u cilju obezbjeđenja učešća u drugom ciklusu – ciklusu validacije.Ciklus validacije sastoji se iz četiri dijela: mentorstva, organizovanja radionica, studijskog putovanja i na kraju, Demo dana. Predstavnike timova za vrijeme programa ugostiće i ICT HUB u Beogradu gdje će imati prilike da razgovaraju sa startapovima podržanim od strane Ventures fonda.

Predavači i mentori sa iskustvom će biti na raspolaganju za individualne mentorske sesije i konsultacije online odnosno povezivanje startapovaca sa ekspertima neophodnim u svim fazama i oblastima razvoja poslovanja. Takođe, uz praktičan rad organizovaće se i radionice kako bi timovi stekli potrebna znanja iz domena prodaje i marketinga što će im poslužiti u procesu validacije ideje, kao i radionica koja će obrađivati temu investiranja u startapove.

Ideja koja bude odabrana kao najbolja dobija mogućnost da nastavi svoj razvoj u okviru M:tel digitalne fabrike i savjetodavnu i mentorsku podršku ICT Hub-a u periodu od jedne godine. U navedenom periodu pobjednički startap tim dobiće strukturiranu podršku od strane ICT Hub tima, mreže mentora koju okuplja ICT Hub, a radiće se i na identifikaciji prilika za uvezivanje sa korporacijama kroz ICT Hub Corpolab.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR