19 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bezbjednost je timski napor, zato svi kao jedan - "Zajedno za bolji internet"

Tehnologija

Tag Gallery
Comments 0
Kompanija One povodom Dana sigurnijeg interneta

Bezbjednost je timski napor, zato svi kao jedan - "Zajedno za bolji internet"

Izvor: Sponzorisano

Autor: Antena M

  • Viber

Internet je izuzetno moćan alat za otkrivanje svijeta i učenje, ali danas više nego ikada ranije, zajedno sa mogućnostima dolaze i rizici.

Zato je Dan sigurnijeg interneta, sa svojim ciljem da naglasi koliko je važno odgovorno korišćenje interneta i digitalnih tehnologija, u ovom trenutku toliko značajan, posebno kada je riječ o djeci i mladima.

U kompaniji One, koja je već godinama istinski posvećena ovoj temi, smatraju da posebnu odgovornost da doprinesu imaju predstavnici industrije.

Danas, ta se uloga posebno odnosi na obavezu da slogan “Zajedno za bolji internet” bude što glasniji.

“Vjerujemo da je jedini put koji vodi ispravnim smjerom zapravo edukacija jer je razvoj savremenih tehnologija iznjedrio neophodnu životnu vještinu novog milenijuma – digitalnu pismenost, već od najmlađeg uzrasta. Kao kompanija posvećeni smo tome, kroz svoje visoke kriterijume bezbjednosti, ali i obezbjeđivanje računarskih sala širom Crne Gore u kojima će djeca učiti načela digitalne pismenosti”, rekao je Ljubomir Dujović, menadžer za bezbjednost u kompaniji One.

Zadatak u dostizanju balansa između maksimalnog korišćenja benefita koje internet nudi, ali i razvijene svijesti koja podrazumijeva znanje o rizicima, smatra Dujović, moguće je ispuniti uspješno, samo ako su uključeni svi segmenti društva. To se odnosi na donosioce odluka, školstvo, medije, a posebno roditelje.

Bezbjednost na internetu, napominju u kompaniji One, podrazumijeva ponekad i najjednostavnije korake koje često previdimo, ali i građansku odgovornost koja se iz realnog svijeta, danas sa podjednakom važnošću, preslikava u online svijet.

“Važno je da steknemo naviku da mijenjamo lozinke, da razlikujemo zlonamjerni sadržaj od korisnog, ali i da aktivno prijavljujemo internet prevare nadležnim institucijama. Kompanija One opredjeljuje značajna sredstva i resurse kako bi unaprijedila tehnološka rješenja koja čuvaju privatnost korisnika. Naš cilj je ojačati povjerenje korisnika u digitalnu sferu. Bezbjednost je timski napor, a naš tim je posvećen očuvanju integriteta internet prostora”, naglasio je Dujović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR