Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hrvatski biskup zgrozio izjavom: Od abortirane djece prave najskuplje parfeme

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Blic.rs

Hrvatski biskup zgrozio izjavom: Od abortirane djece prave najskuplje parfeme

Hrvatski biskup Juraj Jezerinac šokirao je javnost svojom morbidnom izjavom da se od "djece s abortusa prave najskuplji parfemi".

Biskup je to rekao juče tokom obilježavanja dana vojne kapelanije, gdje je predvodio misu. 

Tokom mise je komentarisao skandale u vezi sa pedofilijom u crkvi, a osvrnuo se i na one žene koje se odluče na abortus. 

"Danas je žestok udar samo na crkvu, Katoličku crkvu, samo na crkvu, na druge ne. A zanimljivo, spominju se uglavnom slučajevi, da ne govorim o čemu je riječ, što se događalo prije 50-60-70 godina. Sad ti to dokaži. Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo kao da dijete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te djece? Ako nijeste znali, najskuplji parfemi", rekao je on tokom mise, prenosi Index.hr.

Nakon ove izjave mnogi su počeli da se pitaju ko je biskup koji potpuno relativizuje pedofiliju u Katoličkoj crkvi, te temu prebacuje na "najskuplje parfeme koji se prave od pobačene djece"? 

Jezerinac je rođen 23. aprila 1939. godine u Jezeranama. Pohađao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju na zagrebačkoj Šalati, a onda je studije teologije završio na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. 

Postao je sveštenik 1966. u Zagrebu, a 1980. je emigrirao u Kanadu i tamo proveo 10 godina. Tada se vratio u Hrvatsku, u kojoj je bio i tokom rata.

Ostavi komentar

0/300