27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dodik sa papom Franjom razgovarao 45 minuta

Izvor: Tanjug/Vincenzo Pinto/Pool Photo via AP

Region

Comments 0

Dodik sa papom Franjom razgovarao 45 minuta

Izvor: B92

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas sa papom Franjom u Vatikanu, prenosi RTRS.

Navodi se da je pred sastanak Dodika i pape postrojena garda koja je dočekala predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, u čijoj pratnji je bila i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Dodik je za RTRS kazao da je zadovoljan sastankom s papom i dodao da je potrebno nastaviti saradnju inistitucija RS i BiH s Katoličkom crkvom.

On je rekao je da je papi prenio pozdrave srpskog patrijarha Irineja.

Cvijanovićeva je navela da je papa čestitao Uskrs vjernicima u Republici Srpskoj i BiH.

RTRS saznaje da je sastanak trajao 45 minuta, iako je običaj da sastanci s poglavarom Rimokatoličke crkve traju 20 minuta.

Dodik se sastao i s državnim sekretarom Svete stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom.

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH sinoć je po dolasku u Vatikan prokomentarisao izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, koji je rekao da Dodik ovu posjetu ne realizuje u ime Predsjedništva, kako to u javnosti želi da se predstavi.

"Kada sam sletio na aerodrom u Rim dočekao me je zvanični protokol Vatikana, tako da ne znam šta bi još trebalo da objasnim. Mislim da je to uobičajeno u okviru procedura koje važe u Predsjedništvu, da član Predsjedništva kojeg pozove neko iz druge države može da to učini i ode u zvaničnu posjetu, i ja samo koristim to", kazao je Dodik.

On je podsjetio da je isto "prije samo mjesec dana uradio i (hrvatski član Predsedništva BiH) Željko Komšić kada je odlazio u Sjevernu Makedoniju".

"Nema tu šta da se objašnjava, moj sastanak s papom će sve objasniti, a za male duše i one koji žele u tome da nešto sitničare, uvek ima prostora za to", rekao je Dodik.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR