13 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 14°

Petak

03.05.

17° / 10°

Subota

04.05.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić razgovarao s Merkel: Za nastavak dijaloga potrebno da Priština ukine takse

Region

Comments 0

Vučić razgovarao s Merkel: Za nastavak dijaloga potrebno da Priština ukine takse

Izvor: n1

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine, kao i o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopšteno je iz Predsjedništva Srbije.

Vučić je, u dugom i prijateljskom razgovoru, istakao da je Srbija u potpunosti posvećena dijalogu, koji se vodi uz posredovanje Evropske unije, s namjerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rješenja.

On je zahvalio kancelarki Merkel i predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu na inicijativi da sastankom u Berlinu, odnosno Parizu, podrže taj proces.

On je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na robu proizvedenu u centralnoj Srbiji i još jednom zamolio kancelarku Merkel da pomogne da se nastavi slobodan protok robe i trgovina.

Vučić je naglasio da će Srbija ostati privržena svojoj politici mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, zahvalivši kancelarki Merkel što je pokretanjem Berlinskog procesa značajno doprinijela stabilnosti regiona.

Predsjednik Srbije je zamolio kancelarku Merkel da podrži formiranje Regionalne ekonomske zone, jer bi ona bila ključna za privlačenje investicija i ekonomski razvoj Zapadnog Balkana.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo visokim nivoom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Njemačke, ukazavši na to da njemačke kompanije koje posluju u Srbiji zapošljavaju oko 60.000 srpskih radnika.

Vučić je pozvao kancelarku Merkel da ponovo posjeti Srbiju, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR