Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vulin poručuje Crnoj Gori: Nećemo ćutati dok otimate svetinje Srba

| Postavio/la: Nikoleta Rakočević | Izvor: Tanjug

Vulin poručuje Crnoj Gori: Nećemo ćutati dok otimate svetinje Srba Foto: Beta

Vladi Crne Gore niko ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije, izjavio je večeras ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija da ćuti dok joj budu otimane svetinje Srba.

U regovanju na današnju poruku Vlade Crne Gore da naša država sama donosi svoje odluke, Vulin ističe da Vlada Crne Gore, ćuti o "velikoj Albaniji" i ne smije ni da progovori kada joj albanski premijer Edi Rama otvara i zatvara granice.

Ali se, zato, ističe, rado miješa u unutrašnja pitanja Srbije i zastupa nezavisnost Kosova sa više žara i od Albanije.

"Vučić ih je zamolio da ne otimaju imovinu Srpske pravoslavne crkve i da Srbima u Crnoj Gori ne otmu i vjeru kada su već oteli sve ostalo. Kao odgovor na molbu državnika zabrinutog za Srbe i njihovu crkvu uslijedio je napad na Vučića", naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Mirovna politika Aleksandra Vučića u Crnoj Gori nema ni saveznika ni sagovornika, istakao je Vulin i dodao da Srbi u Crnoj Gori nemaju više pravo ni na svoje svetinje.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore saopštila je da ona ne želi da kreira zakonodavni okvir ni jedne strane države, te da ne dopušta bilo kome da kreira naš sistem.

Komentari

Janica Matova Beograd,

Ministre, kako stojiš sa obrađivanjem mačora?3jt6A

kuč,

Jer stvarno mislite da može da vam prodje ta laž o otimanju svetinja od Srba . A kako to molim vas otimamo od gradjana koji žive u Crnoj Gori pa bili oni Srbi ili Crnogorci ,pa nećemo da ih prevodimo u drugu vjeru i nidje neće da se nose Crkve I manastiri . Ostaju oni Crnogorski na vašu žalost.

Mne07,

Sta ti jz cetnik... Nema nacije i drzave a da oni mogu sa nekim u miru da zive... Fujjj!!!

Đoko Orlandić,

Ja vjerujem da ovaj debil i stvarno ne zna, kao i sve drugo, da SPC nije postojala u CG prije 1920, dok krvavi Karađorđević nije ugasio Crnogorsku autokefanu crkvu. Isto tako, da ne zna da Srbija i SPC nemaju nikakve veze sa "našim svetinjama", kako oni kažu: Cetinskim manastirom, Ostrogom.......

Vratite i ono pokradeno,

Vratite nam NJegosa,posto vracate sve oteto jedina vlast koja ponistava svoju istoriju,jer tako se odrzava na vlasti zavadja narod i dijeli ,blizi vi se kraj vaseg mraka!!!!

podrumar,

ahahaha ministre vojni sta je sa vašim svetinjama po Kosovu svetom, batalibti naše svetinje

Podgoricanin,

Gospodine Vulinu , mi ne otimamo Srpske crkve nego vracamo ono oteto 1918. Pogledaj sto pise u ustav Crne Gore oz 1905 koha je crkva u CG . Bolje bi bilo da cutis , jer treba biti talenat da se izjavi nesto ovako glupo!

Ostavi komentar

0/300