19 °

max 23 ° / min 12 °

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

18° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zaev odustao od vanrednih izbora i vratio se rekonstrukciji Vlade

Izvor: Foto: Screenshot

Region

Comments 0

Zaev odustao od vanrednih izbora i vratio se rekonstrukciji Vlade

Izvor: Beta

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Premijer Sjeverne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je večeras da neće biti prijevremenih parlamentarnih izbora i najavio rekonstruciju Vlade, koja će biti završena do kraja juna.

Nakon sjednice Centralnog odbora SDSM koja je održana u Ohridu, Zaev je rekao da je najviše partijsko tijelo odlučilo da se nastavi sa procesom rekonstrucije Vlade i najavio da će biti smijenjeno najviše osam ministara i više od 20 direktora javnih institucija.

"Vraćamo se rekonstrukciji i biće promijenjeno ne više od osam ministara, što je jedna trećina Vlade. Vjerujem da ću do kraja sedmice moći da saopštim imena novih i onih koji se mijenjaju, da bi parlament već početkom naredne sedmice mogao da diskutuje i odlučuje o njima. Paralelno sa odlukama o novim ministrima i zamjenicima slijedi i razrješenje više od 20 direktora državnih institicija i naimenovanje novih. Očekujem da do kraja mjeseca zavšimo sa formalnostima rekonstrukcije Vlade", rekao je premijer Sjeverne Makedonije. 

Zaev je istakao da se na rekonstrukciju ide nakon što su dobijena uvjeravanja da će Sjeverna Makedonija konačno u oktobru dobiti datum za početak pregovora sa EU, pa je važno da Vlada u punom kapacitetu produži reforme.

"Dva ili tri mjeseca (odlaganja dobijanja datuma) nijesu toliko važna. Drago mi je da je i Bundestag to preko poslanika potvrdio. Sve to nas od nas zahtijeva da skratimo vrijeme za bilo koje političke promjene i da donesemo odluke koje su najcjelishodnije za državu i građane, a to je da se završe promjene“, rekao je Zaev.

Na sjednici Centralnog odbora SDSM izabano je 16 novih članova Izvršnog odbora vladajuće stranke, ali nijesu birani potpredsjednici koji su razriješeni na prethodnoj sjednici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR