21 °

max 21 ° / min 9 °

Subota

27.04.

21° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grabar Kitarović: Grizla me savjest što nisam uzela pušku i otišla na bojište

Region

Comments 1

Grabar Kitarović: Grizla me savjest što nisam uzela pušku i otišla na bojište

Izvor: N1

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Kninu da ju je tokom akcije „Oluja“ grizla savjest i da je željela da uzme pušku i ode ratište.

"Moram vam reći da me gotovo grizla savjest. Najradije bih bila uhvatila pušku i otišla na bojište, ali shvatala sam da nije stvar samo u mecima i u suočavanju s onima koji su ispred vas“, rekla je Grabar Kitarović i istakla da je bila svjesna da ima dužnost u Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi N1 televizija.

Kako je rekla, dok je radila kao pomoćnica generalnog sekretara NATO-a trudila se da se „Oluja“ objasni kao zakonita vojna akcija.

"Oluju moramo objasniti onako kakva je ona bila, besprijekorno čista, oslobodilačka operacija Hrvatske vojske i policije hrvatskog teritorija" rekla je predsjednica Hrvatske.

Ona je istakla posebnu zahvalnost bivšem ministru obrane SAD-a generalu Matisu, koji je, kako je navela, rekao da je „Oluja“ „besprijekorno izvedena hrvatska vojna operacija koja je ušla u udžbenike vojne istorije“.

Grabar Kitarović je, nakon prijema ratnih zapovjednika na kninskoj tvrđavi, zapjevala pjesmu „U boj, u boj“ iz opere Nikola Šubić Zrinski.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorski oro

Ajd, sad, ovo je vec groteskna prica, madam, suvisna, pateticna, vulgarna...losa poruka, uprkos svemu, poen manje! Moralo je to, ipak, malo mudrije. No, ajd sad...