10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Junak derbija: Potpuno sam podređen kolektivu, najbitniji su rezultati kluba

FK Budućnost

Comments 0

Junak derbija: Potpuno sam podređen kolektivu, najbitniji su rezultati kluba

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Asistent, strijelac, čovjek koji trči najviše, igrač čiji potezi često ostavljaju gledaoce bez daha... - sve je to 32-godišnji majstor Draško Božović.

Božović je u 15. minutu u Nikšiću pogodio na lijepu asistenciju Igora Ivanovića - tako se popularni Prcko revanširao Drašku za dodavanje sa početka sezone, iz prethodnog derbija sa Sutjeskom pod Goricom, kada je rezultat takođe bio 1:0.

“Ostvarili smo cilj, upisali nova tri boda, četvrti put savladali najvećeg rivala bez primljenog gola i sve su to razlozi za zadovoljstvo. Posebno meni, jer sam postigao pogodak vrijedan tri boda. Kao ekipa smo odigrali solidan meč, mogli smo da postignemo još koji gol, ali sve u svemu moramo da budemo zadovoljni“.

Kroz karijeru je igrao zadnjeg veznog, desnog beka, krilo, (lažnog) špica, ali je sav potencijal počeo da pokazuje kada je prebačen na mjesto “desetke“. Sa pet golova je prvi strijelac ekipe i četvrti na listi što se tiče prvenstva.

“To je podatak koji prija, ali ponoviću po ko zna koji put: uopšte se ne opterećujem ličnom statistikom, potpuno sam podređen kolektivu, najbitniji su rezultati kluba“, govori Božović za sajt kluba, pa veliča zajedništvo koje krasi “plave“ na svakom koraku.

“Svi moji saigrači i ja dajemo sve od sebe za uspjeh ekipe, to je ono što nas čini jakim. Naravno da mi je drago kada postignem gol ili asistiram, ali na prvo mjesto stavljam tim i klub“.

Budućnost je sa utakmicom manje lider na tabeli poslije 11 kola – “plavi” imaju 22 boda, Dečić 21, Podgorica 18, Sutjeska 16…

“Ima još mnogo utakmica do kraja, liga je dosta izjednačena, svako svakoga može da dobije, tako da ne smijemo da otpišemo nikoga. Dečić drži ritam za nama, ali tu je i Podgorica, kao i Sutjeska koju nikada ne treba otpisati, jer ima ekipu koja može da napravi dobru seriju pobjeda. Sve u svemu, mislim da nas očekuje vrlo interesantno prvenstvo do kraja”.

Utisak je da plavi mogu da igraju još bolji fudbal, naročito kada se kompletira ekipa, a trojku iza špica konačno budu činili Božović - Ivanović - Petar Grbić.

“Još nismo počeli utakmicu zajedno, čini mi se da smo svega na dva meča u jednom trenutku bili zajedno na terenu. Razloga ima dosta - povrede, kartoni… Iskreno, jedva čekam da se i to konačno desi, jer se odlično poznajemo, odlično sarađujemo i mislim da smo mnogo opasniji kad smo sva trojica zajedno na terenu”, poručio je Božović, koji je protiv Sutjeske pretrčao najviše (11.676 kilometara).

Fudbalska reprezentacija Crne Gore 11. oktobra igra protiv Kazahstana prijateljsku utakmicu (Podgorica), tri dana kasnije protivnik je Azerbejdžan u Ligi nacija (Zaprešić), dok je 17. oktobra rival Kipar na zatvaranju LN (Podgorica). Selektor Faruk Hadžibegić će sigurno opet zvati igrače iz domaće lige, a prethodne utakmice su dokazale da “hrabrim sokolima” nedostaje kreacija koju Božović svakako posjeduje.

“Osjećam se odlično, a ako selektor odluči da me pozove bio bih presrećan. A ako me ne pozove, nadam se da će ponovo biti makar tri - četiri igrača iz kluba, jer su na prošlom okupljanju opravdali povjerenje”, rekao je Draško podsjetivši da su prethodnog mjeseca u reprezentaciji bili Miloš Dragojević, Vladan Adžić, Miloš Raičković i Igor Ivanović.

A na svakom treningu "plavih" su prisutni najtalentovaniji kadeti i omladinci koji u Božoviću i starijima vide uzore. Upravo je Aleksa Ćetković u rubrici “naši talenti” rekao da voli da gleda kako Draško gura loptu.

“Znači mi to, a svi se trudimo da mlađima olakšamo proces prelaska iz omladinskog u seniorski fudbal. Imamo dosta talentovanih momaka od kojih svi u klubu očekujemo dosta. Znam da im nije lako, nekad smo i mi stariji malo naporni, ali moraju da shvate da je svaka upućena kritika za njihovo dobro i treba da je shvate na pravi način. Siguran sam da će mnogi od njih napraviti ozbiljne karijere i da ćemo imati razloga da budemo ponosni na njih”, jasan je Draško Božović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR