6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Četiri od četiri? Lijep osjećaj, uvijek moramo da imamo mirnoću

FK Budućnost

Comments 0

Četiri od četiri? Lijep osjećaj, uvijek moramo da imamo mirnoću

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost do dolaska Mladena Milinkovića za šefa stručnog štaba devet utakmica zaredom nije znala za pobjedu nad najvećim rivalom Sutjeskom (četiri remija - pet poraza), “plavi“ su u tom periodu - od 4. aprila 2018. do 1. decembra 2019 - pretrpjeli najubjedljiviji poraz pod Goricom od čak 4:1, formula za uspjeh nikako nije mogla da se pronađe...

A onda su predvođeni aktuelnim trenerom slavili u Nikšiću sa 2:0 uz ubjedljivu igru prije nešto manje od godinu dana, napravili su odlučujući korak ka tituli u prethodnoj sezoni i krenuli u sjajan niz od četiri pobjede nad Sutjeskom bez primljenog gola.

Milinković ne zna za neuspjeh, niti šta je primljen gol u najvećoj utakmici na našim prostorima. Plus, “plavi“ su tim trijumfom sačuvali prvo mjesto na tabeli nakon 11 kola - Budućnost uz utakmicu manje ima 22 boda, Dečić je sakupio 21, Podgorica 18, Sutjeska 16...

“Lijepo je što smo sve te utakmice riješili u svoju korist, ali posljednja pobjeda neće uticati na ishod krajnje tabele. Dobro je kada se pobijedi za psihu ekipe, jer je odmah i atmosfera bolja i volja za rad je na većem nivou“, rekao je Milinković za klupski sajt.

“Plavi šampioni“ su do velikog trijumfa došli iz akcije koju su uigravali tokom prethodne nedjelje.

“Reći poslije utakmice da smo to planirali možda nije lijepo, možda neko ne misli tako, ali je to zaista tako. Na treninzima smo radili na tim detaljima, prije gola smo imali sličnu šansu Igora Ivanovića. Igrali smo ono što smo htjeli u prvom dijelu, dok u drugom nismo ispoštovali plan. Izgubili smo mirnoću u sredini, htjeli da riješimo sve nakon prvog pasa. Ima više uzroka za to, možda je jedan zato što su lopte bile izduvane, na to smo ukazivali i Sutjeska i mi ukazivali“, poručio je 52-godišnji Lozničanin, koji se nada da se ishitrena igra neće ponavljati.

“To ne treba da nam se dešava. Kada imamo mirnoću i kada organizacija krene iz posljednje linije lakše nam je da kreiramo šanse. Iz takve igre smo napravili tri – četiri kontre, mogli da postignemo i drugi gol. Naravno, Sutjeska je mogla da izjednači, vjerovatno bi onda utakmica otišla u drugom smjeru, ali smo zadovoljni što smo na strani protiv jakog protivnika osvojili tri boda i nastavili niz. To je podstrek za igrače da daju maksimum i da pokušaju da uzmu maksimalan broj bodova u narednom periodu“.

Budućnost gleda samo sebe, ali ima veliki respekt prema svakom protivniku, naročito prema velikom rivalu iz Nikšića.

“Bez obzira što Sutjeska zaostaje za nama šest bodova i što imamo utakmicu manje, velike ekipe nikada ne smiju da se otpišu. Sve je moguće u fudbalu, pa i da se određena prednost brzo istopi“.

Plavi osam utakmica zaredom ne znaju za poraz u domaćim takmičenjima (sedam pobjeda, jedan remi), dok je u prethodnih sedam prvenstvenih utakmica osvojio 19 bodova.

“Razmišljamo od utakmice do utakmice, a u svakoj narednoj želimo da upišemo pozitivan rezultat. Bez obzira što sam očekivao tešku utakmicu, desilo se da protiv Dečića izgubimo bodove. Mislim da smo trebali da dobijemo tu utakmica, ali realizacija nije bila dobra. Međutim, u fudbalu se sve vraća, a iz identične situacije iz koje smo mi promašivali protiv Dečića promašio je Admir Adrović. Ne treba žaliti za tim stvarima, treba gledati naprijed i gledati da ekipa igra što bolje“, rekao je Milinković.

A može li Budućnost bolje?

“Što se tiče rezultata, treba da budemo zadovoljni. Što se tiče same igre, na momente igramo lijepo, a nekad kako ne bi željeli. Jednostavno, takmičimo se, to uvijek govorim momcima, a u fudbalu je najvažnije pobjeđivati. Kada se podvuče crta, uvijek se gleda titula, niko se ne sjeća igara, možda se prepričava nekoliko odličnih, ali ono što ostaje zapisano je titula“.

Oni naredni meč igraju u srijedu protiv Podgorice na Gradskom stadionu od 16.00 časova. “Žuti“ iz Lješkopolja su nam dužnici sa početka sezone kada smo izgubili 4:0.

“Ne bih tako posmatrao. Nadigrali su nas, pobijedili. Tada nismo bili svoji, a protivnik je svaku grešku kaznio. Podgorica je sada upala u krizu, pokušaće da napravi pomak, ali mi ćemo da gledamo sebe i da tražimo način da osvojimo nova tri boda“, jasan je Milinković.

Budućnost još ne može da računa na Petra Grbića, Vasilija Terzića, Petra Vukčevića i Nemanju Sekulića.

“Grbić i Vukčević su počeli da trče, Terzić još nije, dok će Sekulić kao što znate biti dugo odsutan. Grbić i Terzić bi trebali da se vrate poslije reprezentativne pauze, za Vukčevića još ne znamo, ali dobro bi bilo da brzo imamo veći broj rješenja i da pojačamo konkurenciju“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR