14 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Nedjelja

12.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Odbrana donosi titule, a napad pobjede

FK Budućnost

Comments 0

Milinković: Odbrana donosi titule, a napad pobjede

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je na reprezentativnu pauzu otišla u stilu pravog šampiona!

“Plavi“ su u gradskom derbiju protiv OFK Titograd (4:0) upisali najubjedljiviju pobjedu od početka sezone, vezali su treći trijumf bez primljenog gola, a čak 10. utakmicu (devetu u prvenstvu) zaredom u domaćim okvirima nisu poraženi.

Na tih devet prvenstvenih mečeva od Titograda do Titograda su upisali osam pobjeda i jedan remi osvojivši 25 bodova.

“Moramo da budemo zadovoljni rezultatima i igrom u posljednje vrijeme, a naročitom efikasnom pobjedom protiv OFK Titograd. Malo smo se pribojavali te utakmice, jer Titograd zna da odigra dobro, ali do izražaja je došao naš kvalitet. Bili smo ozbiljni, pristup od početka do kraja utakmice je bio pravi, a kada je tako - ne moramo da brinemo“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković.

Nakon lošeg prvenstvenog starta (tri utakmice - pobjeda, dva poraza) uslijedila je dominacija, pa nakon 13 odigranih kola Budućnost ima pet bodova više i utakmicu manje od prvog prationica Dečića: Budućnost 28, Dečić 23, Podgorica 19, Zeta 19, Jezero 18, Iskra 17, Sutjeska 16...

“Nije još ni polovina prvenstva prošla, sigurno da ovo nije period kada se odlučuje o tituli, ali jeste period za pravljenje razlike u odnosu na rivale. Imamo pet bodova više od prvog pratioca, u odnosu na Sutjesku imamo još veću razliku, a i Podgorica je u lošijem nizu - sve nam se poklopilo. Međutim, ne bi nam se poklopilo da mi svoj dio posla nismo odradili kako treba. Zbog toga gledamo sebe, a ukoliko pomoć protivnika dođe - još bolje“, jasan je 52-godišnji Lozničanin.

Razloga za zadovoljstvo je pregršt, ali ima li nešto sa čim stručni štab nije zadovoljan?

“Možda to što je dosta igrača van stroja, pa ne možemo da izvedemo sastav koji je bio projektovan na početku sezone. Ali, odlično je što iskaču neki drugi momci - sada je Anto Babić odigrao izvandrednu utakmicu, Velizar Janketić je dobio minutažu da pokuša da pronađe ritam nakon povrede sa starta sezone, Miomir Đuričković je igrao poslije dvonedjeljne pauze...“, rekao je Milinković koji je meč sa “romantičarima“ počeo i završio sa tri bonus igrača.

Kvalitetne predstave cijelog tima su ponovo natjerale selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore da zovne četiri igrača - prethodni mjesec među “sokolima“ su bili Miloš Dragojević, Vladan Adžić, Miloš Raičković i Igor Ivanović, a sada je umjesto Adžića pozvan Luka Mirković koji ima upisana tri nastupa za “crvene“. Možda je bilo prostora i za Draška Božovića koji je ubjedljivo najbolji igrač prvenstva i čija bi kreacija oplemenila igru reprezentacije, ali selektorova je posljednja.

“Budućnost kao Budućnost je ponosna što opet imamo četiri reprezentativca, a meni kao treneru je naravno drago. Očigledno je selektor prepoznao da se kod nas u klubu radi dobro, a i momci su prethodni put opravdali sva njegova očekivanja, posebno Igor Ivanović sa tri gola na tri utakmice. Nadam se da će i sada naši igrači biti na nivou, želim im to od srca, kao što se nadam da će reprezentacija Crne Gore ostvariti dobre rezultate“, jasan je Milinković.

Plavi momci su na posljednjih devet utakmica primili samo četiri gola nasuprot šest iz uvodna tri meča, 20 utakmica ne znaju za poraz kod kuće (18 pobjeda, dva remija) u domaćim okvirima, popravili su efikasnost...

“Rezultatski vjerovatno ne možemo bolje, ali težimo da igramo bolje. Na momente stvarno izgledamo sjajno i raznovrsno, nadam se da ćemo da zadržimo taj nivo. Bitno je da polako dolazimo na svoje, posebno što se tiče odbrane jer smo na početne tri utakmice primili šest golova, a sada smo dosta stabilniji. Odbrana donosi titule, a napada pobjede“, poručio je na kraju u rubrici na zvaničnom sajtu kluba “ponedjeljak sa šefom“ Mladen Milinković.

Plavi šampioni su dobili dva dana slobodno, od srijede su opet u pogonu, a naredni meč je na programu 21. novembra pod Goricom protiv Petrovca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR