14 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Nedjelja

12.05.

17° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delibašić: Poziv u reprezentacije rezultat truda i rada, pauzu da iskoristimo na najbolji način

FK Budućnost

Comments 0

Delibašić: Poziv u reprezentacije rezultat truda i rada, pauzu da iskoristimo na najbolji način

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nakon dva dana odmora - teretana, pa teren.

“Plavi šampioni“ su se vratili obavezama puni samopouzdanja, reprezentativna pauza je zaustavila seriju od 10 utakmica bez poraza (devet pobjeda, jedan remi), ali će Budućnost sigurno nastaviti da igra šampionski.

Uostalom, samo tako može da zadrži lidersko mjesto koje je u vlasništvu nakon 13 kola - “plavi“ imaju pet bodova više i utakmicu manje od prvog pratioca (Budućnost 28, Dečić 25...).

“Prijao nam je odmor, ali ne znam koliko je pauza dobrodošla jer smo ušli u dobru formu igara i rezultata. Možda bi za nas bilo bolje da se prvenstvo nastavilo, ali znajući kakvi su momci profesionalci vjerujem da ćemo ovo vrijeme iskoristiti da uradimo neke stvari za koje nismo imali vremena tokom takmičarskog perioda“, rekao je Andrija Delibašić, prvi pomoćnik u stručnom štabu Mladena Milinkovića.

A na današnjem treningu nije bilo mnogo plavih momaka, razlog za to je osam igrača - po četiri - u A i mladoj selekciji: sa “sokolima“ su Miloš Dragojević, Luka Mirković, Miloš Raičković i Igor Ivanović, a sa “sokolićima“ Bogdan Milić, Anto Babić, Ivan Bojović i Lazar Mijović.

“Da ih je i više, mi se ne bunimo“, sa zadovoljstvom je konstatovao Deli, koji najbolje od svih zna šta znači reprezentacija.

“To je prije svega rezultat njihovog zalaganja, rada i truda, negdje i naše pomoći sa strane, uspjeh svih, a najviše kluba kao što je Budućnost“.

Reprezentativna pauza bi mogla da posluži da se povrijeđeni igrači polako vrate na teren...

“Petar Vukčević je počeo da radi sa ekipom, Vasilije Terzić je u procesu oporavka, još neki igrači imaju sitne probleme. Koliko pauza prekine neki ritam, toliko dobro dođe zbog oporavka. Ta prva utakmica je uvijek najzahtjevnija i najteža, ali izborićemo se i sa tim“, jasan je Delibašić.

A da bi šampioni lakše dočekali Petrovac 21. novembra pod Goricom, na Starom aerodromu će u subotu sparingovati sa Podgoricom u prijateljskom meču.

“Tako je planirano. Značiće i nama i njima, prije svega zbog igrača koji su imali manju minutažu da uđu u ritam, jer situacija je takva da nikada ne znate šta može da se desi sa koronom. Uglavnom, svi igrači moraju da budu pripravni i spremni da uđu u ekipu u svakom trenutku kako se ne bi osjetio neki izostanak“.

Od Petrovca do kraja prvog dijela sezone, koji je planiran za sredinu decembra, “plavi“ će odigrati sedam - osam utakmica. Naporan mjesec je pred vladarom domaćeg fudbala.

“Sigurno će biti teško, ali idemo utakmicu po utakmicu kao što je praksa. Vjerujte, ne gledamo kalendar ko nam je protivnik za tri ili četiri kola, nego se fokusiramo na prvog rivala koji dolazi i to je donosilo rezultat. Momci su podigli nivo samopouzdanja, podigli su nivo fizičke spreme i mislim da neće biti problema. Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i poslije pauze“, rekao je Andrija Delibašić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR