15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Talenti Budućnosti: Vladimir Perišić

FK Budućnost

Comments 0

Talenti Budućnosti: Vladimir Perišić

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Aktuelni selektor pionirske reprezentacije Crne Gore Goran Perišić je legenda Budućnosti, dugogodišnji kapiten i miljenik navijača, a u omladinskoj školi FK Budućnost raste “mali Peri“.

Talentovani Vladimir Perišić ima 16 godina, igra na poziciji napadača za razliku od svog oca koji je svojevremeno komandovao defanzivom, član je kadetske selekcije tima, ali nastupa i za omladince. Naravno, uz to je reprezentativac Crne Gore.

Trenutno se nalazi na pripremama mlađe omladinske reprezentacije, a prethodnog vikenda je dokazao svu svoju nadarenost - u subotu u pobjedi kadeta nad Jezerom (3:2) na strani je postigao dva gola, a u nedjelju u remiju omladinaca sa Iskrom (3:3) kod kuće je dodao još dvije egzekucije.

“Lijep je osjećaj kada postignete gol za bilo koji uzrast i protiv bilo kog protivnika. Međutim, posebnu draž imaju ti debitantski golovi koje sam postigao u svom prvom nastupu za omladince koji su nam na kraju donijeli željeni rezultat“, rekao je Perišić za rubriku Naši talenti na sajtu kluba.

Daroviti centarfor je za omladince u igru ušao u 55. minutu pri rezultatu 0:3 za Danilovgrađane, pokrenuo je ekipu golom za 1:3 u 61, a onda je u 76. sa bijele tačke postavio konačan rezultat. Pogodak za 2:3 je potpisao još jedan talentovani kadet Viktor Đukanović.

“Velika je razlika igrati za stariju selekciju, ali sam siguran da ću igranjem za omladince brže napredovati i tako sebi otvoriti put ka seniorskoj ekipi“, poručio je prvi strijelac Kadetske lige sa 21 pogotkom.

I kadeti i omladinci se nalaze na drugom mjestu pred posljednje kolo jesenjeg dijela sezone, ali o poziciji na tabeli niko ne razmišlja, niti je gleda.

“Suština rada u mlađim kategorijama je napredak svih igrača i pravljenje fudbalera za seniorski tim, tako da je Budućnost izabrala pravi put, a to je da u mlađim kategorijama nemamo pritisak pravljenja rezultata“.

“Mali Peri“ nema dodatni pritisak zato što je sin legende kluba.

“Tata je to što jeste, ali uvjeren sam da ću ga jednoga dana nadmašiti. Iskreno, ne osjećam pritisak zbog toga što sam njegov sin, već mi je to motiv za još veći rad i napredak u karijeri. Nadam se da ću jednog dana nastaviti očev put igranjem za prvi tim Budućnosti i osvajanja trofeja“.

Omladinska škola je budućnost Budućnosti, a njihovim klincima stiže podrška bukvalno sa svih strana.

“Samo prisustvo utakmicama najodgovornijih ljudi u klubu nam je dodatni motiv da damo sve od sebe, a to se pokazalo kao odličan potez uprave kluba. Apsolutno svi osjećamo da su nam svi u klubu velika podrška u svemu što radimo“, jasan je Perišić, koji ima svog idola - reprezentativca Crne Gore koji je takođe prošao kroz njihovu školu, igrao za prvi tim i bio kapiten.

“To je definitivno Stefan Mugoša“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR