14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Pokazati kvalitet i pobjednički mentalitet

FK Budućnost

Comments 0

Milinković: Pokazati kvalitet i pobjednički mentalitet

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Posljednja etapa domaćeg fudbalskog prvenstva u prvom dijelu sezone počinje sjutra, a naša Budućnost je rješena da sačuva lidersko mjesto i osvoji jesenju titulu.

“Plavi“ u 14. kolu Telekom 1. CFL dočekuju Petrovac na Gradskom stadionu u Podgorici (subota, 16.00, Arena sport, RTCG 2), a šef stručnog štaba Mladen Milinković je tek na posljednja tri treninga imao praktično sve igrače na okupu nakon što su se u klub vratili reprezentativci.

“Bitno je da smo imali dva - tri treninga u kompletnom sastavu, mogli smo da odradimo neke stvari skupa. Poznato je da smo imali veliki broj reprezentativaca (četiri u A selekciji, četiri u mladoj), ali to ne bi trebalo da nas poremeti i trebali bi da nastavimo u ritmu u kom smo bili prije pauze“, poručio je 52-godišnji Lozničanin, svjestan da su naši šampioni bili u seriji od deset utakmica (devet pobjeda, jedan remi) bez poraza u domaćim takmičenjima, dok su na posljednje tri slavili bez primljenog gola.

“Imamo seriju dobrih rezultata, a od Petrovca do kraja sezone ćemo igrati vjerovatno u ritmu nedjelja - srijeda jer će nas vjerovatno sačekati produžetak prvenstva zbog odložene utakmice upravo sa Petrovcem. Biće to veći napor za igrače, ali vjerujem da smo navikli na to. Želimo da dokažemo da nije slučajno sve ovo što smo napravili, i da imamo kvalitet i kapacitet da završimo prvi dio na prvom mjestu“.

“Plavi šampioni“ se nakon 13. rundi nalaze na liderskoj poziciji sa pet bodova više i utakmicom manje u odnosu na prvog pratioca, a sa “nebeskoplavim“ će se sastati prvi put u sezoni. Trenera Milinkovića ne zavarava posljednje mjesto Petrovca na tabeli.

“Petrovac svakako može da iznenadi, jer tabela nije odraz ili mjerilo kvaliteta. Protivnik u nekim utakmicama nije imao sreće, a u posljednje vrijeme su imali veliki broj odsutnih igrača. Sa jedne strane, to je njihov problem, ali i naš, jer su donekle nepoznanica za nas, ne možemo da predvidimo kako će igrati... Međutim, uvijek potenciramo da je bitno da mi budemo pravi, da se držimo naše igre i da će tako doći dobar rezultat“, rekao je Milinković, koji je ne očekuje laku utakmicu.

“Nije to fraza, jer jednostavno uvijek je prvi meč nakon pauze malo teži. Nadam se da ćemo da osvojimo tri boda i da ćemo da nastavimo sa serijom dobrih rezultata kako bi u dobroj atmosferi dočekali Kup“, svjestan je naš trener da bi pobjeda bila sjajna uvertira za 1/4 finale masovnijeg takmičenja i okršaj sa Bokeljom u Kotoru u srijedu od 13.00 časova.

Budućnost je vezala 20 utakmica bez poraza pod Goricom u domaćim okvirima (18 pobjeda, dva remija), a to sigurno utiče na samopouzdanje.

“Nadam se da ćemo nastaviti sa tim nizom. Trebali bi da pobjedimo, favoriti smo na papiru, imamo kvalitetniju ekipu, ali to u fudbalu ne mora ništa da znači. Petrovac je iznenadio Sutjesku u Nikšiću, postigao je tri gola, opet je iznenadio Sutjesku neriješenim rezultatom u Petrovcu. Treba biti oprezan, ozbiljan i disciplinovan, vjerujem da će momci pokazati karakter i pobjednički mentalitet“.

“Plavi“ protiv Petrovca neće moći da računaju na odavno povrijeđenog Nemanju Sekulića, dok su Petar Vukčević, Petar Grbić i Vasilije Terzić još roviti i trebali bi kroz sedam dana da budu u punom pogonu, a možda Terzić sjutra bude na klupi.

“To nisu ni veliki, ali ni mali problemi. Naučili smo da nam uvijek neko izostaje, ali imamo dovoljan broj igrača koji mogu da nadomjeste izostanke i da naprave dobar rezultat“, poručio je Milinković.

Budućnost i Petrovac su do sada odigrali 49 utakmica u svih takmičenjima, a skor je: 25 pobjeda našeg kluba, 17 remija, sedam trijumfa Petrovca.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR