9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budućnost Budućnosti: Radimo, učimo i ispunjeni smo srećom

FK Budućnost

Comments 0

Budućnost Budućnosti: Radimo, učimo i ispunjeni smo srećom

Izvor: fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Defanzivac Damjan Dakić, vezista Aleksa Ćetković, krilni napadač Viktor Đukanović i centarfor Vladimir Perišić su učenici omladinske škole “plavih“ koji su rođeni 2004. godine, dok je vezista Jovan Dašić godinu dana stariji - to je mladost i budućnost Budućnosti na pripremama u Antaliji.

I svi oni bi trebali da dobiju šansu u prijateljskim utakmica kako bi dodatno ojačali, a Aleksa i Viktor su je već dobili odigravši prvi 20, a drugi 15 minuta u trijumfu nad Olimpikom iz Donjecka.

“Zadovoljan sam prije svega jer sam dobio minutažu, a odigrao sam smireno i agresivno zahvaljujući stručnom štabu i saigračima koji su vjerovali u mene“, poručio je Ćetković nakon jutarnjeg treninga desetog dana priprema, na čije se riječi nadovezao Đukanović koji je u prvom timu upisao pet utakmica potpisavši dva gola.

“Svaki minut u seniorskom uzrastu za nas mlađe je izuzetno bitan, mislim da sam odradio solidan posao kada sam ušao u igru protiv Olimpika“.

Rad u turskom mondenskom ljetovalištu gdje su uslovi izvanredni je težak, klinci prvi put prolaze “prave“ pripreme, ali ništa im ne pada teško - slušaju stručni štab i starije igrače, nose lopte, čunjeve, rekvizite, treniraju...

“Prije svega, srećan sam što sam dio ovakve ekipe kakva je Budućnost. Prezadovoljan sam pripremama, trudim se da radim i učim od svih“, rekao je šesnaestogodišnji Dakić koji je za prvi tim debitovao protiv Rudara u okviru 1/8 finala Kupa, dok najmlađi iz klase 2004. još čeka da sjedne na klupu plavog tima.

“Pripreme podnosim dobro, trudim se maksimalno da ispunim zadatke stručnog štaba. Treninzi sa starijima mi mnogo znače, pomažu svima nama, daju mi smjernice što mi olakšava posao. Naravno, većinom mi pomažu napadači Vujačić, Grbić, Božović, Ivanović, Zarubica... a kroz njihovo iskustvo lakše mi je da se razvijem kao igrač“, poručio je Perišić.

Sedamnaestogodišnji Dašić je za plavi tim debitovao još prošle sezone...

“Pripreme su ponekad naporne, ali su neophodne kako bismo bili spremni za utakmice u predstojećem periodu. Teško je, ali mi sve lakše pada zahvaljujući atmosferi u ekipi kako na treninzima, tako i u hotelu“, govori naš vezista, pa dodaje.

“Najviše učim od trenera koji se maksimalno trude, ali i od svih igrača. Stvarno nam svima pružaju podršku, kako na stručnom, tako i na psihološkom planu“.

Ćetković je za prvi tim baš kao Dakić odigrao jedan meč - i to takođe protiv Rudara.

“Pripreme su zahtjevne, ali spremio sam se i mislim da ih dobro podnosim. Treninzi su jaki, prisutan je umor, ali to je lijepi umor kada je čovjek ispunjen i srećan. Svi zajedno učimo od stručnog štaba i starijih igrača”, rekao je Aleksa, dok se i kod Viktora - baš kao i kod svih klinaca - osjeća zadovoljstvo.

“Prve seniorske pripreme dobro podnosim, a uz starije igrače od kojim mogu puno da naučim i druženje sa mojim vršnjacima je sve lakše”.

Dakić je u ime mlađih imao poruku za plavu ekspediciju u Antaliji - prije svega za trenere i saigrače…

“Hvala im na strpljenju i svakoj upućenoj riječi”.

Đukanović i Perišić su cimeri, baš kao i Dakić i Ćetković, dok je Dašić u sobi sa 20-godišnjim Andrijom Ražnatovićem, još jednim bonus igračem.

“Normalno je da smo mi mlađi više zajedno, ali svi su nas sjajno prihvatili, tako da se svi družimo. Atmosfera je sjajna”, poručili su klinci praktično u glas.

Plavi tim treću pripremnu utakmicu na pripremama u Antaliji igra sjutra, a protivnik je ruski premijerligaš Rotor Volgograd - utakmica po turskom vremenu počinje u 17.30, a po našem dva sata ranije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR