16 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

17° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dobre pripreme, fokus samo na Helsinki

FK Budućnost

Comments 0

Dobre pripreme, fokus samo na Helsinki

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je završila mini pripreme u Staroj Pazovi - „plavi“ su odradili i posljednji trening u trening kampu FSS, ekipa će se danas oko 16.00 časova vratiti u Podgoricu, a novi trening je zakazan za četvrtak popodne.

Dakle, dominantni osvajači duple krune su nakon kvalitetnog rada tokom prethodnih 19 dana dobili dva dana slobodno.

„Polako završavamo pripreme, jer nakon te pauze od ta dva dana ulazimo u finiš i sve misli okrećemo ka Helsinkiju“, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković u našoj rubrici „ponedjeljak sa šefom“.

„Mislim da smo vrijeme u Staroj Pazovi iskoristili na najbolji način, imali smo sjajne uslove i ništa nas nije remetilo sem vrućine koja je svuda bila prisutna“.

Naš tim je u bazi „orlova“ gdje smo imali i mir i sjajne terene i sve što je bilo potrebno stručnom štabu odmjerio snage sa Voždovcem (0:1), Krilima Sovjetov (3:2) i Radničkim iz Kragujevca (2:1).

"Mislim da u ovome trenutku nismo u top formi što je sasvim razumljivo, ali je izuzetno važno što smo odigrali tri utakmice. Nadam se da će igrači naredna dva dana iskoristiti da se odmore psihički i fizički, a onda vjerujem da ćemo mi iz stručnog štaba napraviti pravu taktiku za Helsinki, a svi zajedno dobru atmosferu pred taj prvi meč“.

Lagani očekivani trijumf nad OFK Nikšić (9:2), remi sa kvalitetnim osvajačem Kupa i (vice)šampionom Albanije Vlaznijom (1:1), poraz od Voždovca, pa onda dvije važne pobjede koje su došle kao plod mudre, brze igre, taktičke pripremljenosti, tehničke obučenosti...

„Rezultat je uvijek bitan, jer i kada pobjeđujete na pripremama dobijate samopouzdanje - svjesno ili nesvjesno. Naravno, da smo htjeli samo rezultat, pravili bismo drugačiji program i ne bismo davali igračima dan prije utakmice ili na sami dan meča jake - možda i najteže – treninge“, govori 53-godišnji Lozničanin, koji je srećan što su svi prvotimci dobili šansu.

„Nadam se smo pripreme iskoristili na najbolji način, a žao mi je samo što je Marko Mrvaljević nije došao sa nama u Staru Pazovu zbog povrede nosa. Iskočio je iz stroja poslije utakmice sa OFK Nikšić, to će se sigurno osjetiti na njegovoj formi, ali nadam se da će se brzo priključiti i da će konkurisati za sastav“.

Posljednja dva treninga je iz predostrožnosti preskočio Igor Ivanović zbog lakše povrede zgloba, a novajlije Jovan Baošić i Amir Muzurović se prilagođavaju iz dana u dan.

„Baošić je odradio nekoliko treninga sa nama, odigrao je 70 minuta protiv Radničkog, a sigurno da nismo vjerovali u njega ne bismo ga ni dovodili. Muzurović je mlad, uklapa se u politiku kluba, a kako vrijeme bude odmicalo pokazaće svoj kvalitet“, jasan je Milinković.

Stručni štab svakodnevno analizira HJK Helsinki, a analitičar Slobodan Milinković iz dana u dan izvlači dobre i loše strane dominantnog šampiona Finske, koji u aktuelnoj sezoni na 10 utakmica osvojio 28 bodova (devet pobjeda, jedan remi) uz gol razliku 21:5.

„Helsinki gledamo od dana od kada smo ga izvukli, sve njihove utakmice koje su odigrali u prvenstvu smo analizirali. Prije svega, HJK je dobar i organizovan klub, definitivno najveći u Finskoj“, govori naš strateg, koji je kao igrač igrao u Finskoj.

„Možemo samo da se ponavljamo i da kažemo da je prednost protivnika vještački teren i to što su u takmičarskom ciklusu, a siguran sam da ni ove sezone neće imati konkurenta u domaćem prvenstvu“.

Sve to stoji, ali...

„Na nama je da pokušamo da ih izbacimo, jer sa tom pobjedom dobijamo još šest utakmica u Evropi što bi bila velika stvar za klub, a u isto vrijeme i šansa za aktuelnu generaciju da promoviše sport i fudbal u Crnoj Gori. Ako izbacimo Helsinki, vjerujem da će da se promijeni razmišljanje igrača i naravno da će razmišljati o nečem veće, što je apsolutno sportski. Međutim, najvažnije je da se prva prepreka savlada“, poručio je Milinković koji je sa ekipom u Staroj Pazovi boravio od prethodnog utorka do danas.

Plavi protiv HJK Helsinkija igraju 6. jula u Finskoj od 18.00 časova, dok je revanš na programu 13. jula u 20.30 časova pod Goricom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR