15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Babić: Možemo da stignemo razliku

FK Budućnost

Comments 0

Babić: Možemo da stignemo razliku

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je jesen završila na trećoj poziciji, sa minusom od jednog boda u odnosu na Dečić i minusom od devet bodova u odnosu na Sutjesku.

“Nijesmo očekivali takav razvoj situacije poslije sjajne prošle sezone, ali imali smo dosta problema i pehova tokom jeseni i to je sigurno uticalo da ne osvojimo više bodova. Međutim, kraj je kada sudija svira kraj”, u šaljivom tonu govori Anto Babić, pa se nadovezuje…

“Nalazimo se u drugačijoj situaciji u odnosu na prošlu sezonu, moramo da jurimo i hvatamo priključak, ali to je fudbal. Jurenje prvog mjesta može da ojača naš šampionski karakter, koji smo pokazali više puta u prvom dijelu”.

Podgorički tim će se na okupljanju 10. januara pojaviti sa jasnim stavom: Razlika nije nedostižna!

“Do kraja prvenstva je ostalo još 17 kola, u opticaju je više od 50 bodova, imamo da igramo po dva međusobna duela sa svima i iskreno - mislim da možemo da stignemo i prestignemo minus devet”.

Babić je jesenas upisao 12 nastupa (1.080 minuta) u prvenstvu i Kupu (“plavi” obezbijedili polufinale masovnijeg takmičenja), a posljednja linija se često mijenjala zbog povreda i pehova - igrao je sa Vladanom Adžićem, Velimirom Vlahovićem, Damjanom Dakićem…

“Fudbal je timski sport, a kako igra ekipa, igram i ja. To nekako prati jedno drugo. Što se tiče ličnih igara, mogu da budem zadovoljan, ali znam da uvijek može bolje. Dosta smo mijenjali odbranu zbog problema, a sa kim god sam igrao, osjećao sam se prijatno na terenu, jer su sjajni momci i igrači. Svi smo tu u korist kluba”, poručio je Babić.

Odbrana tima je primila 24 pogotka i peta je defanziva lige…

“Morala je da bude bolja. Primili smo dosta golova za normu Budućnosti, ali na nama je da to ispravljamo iz dana u dan”, (samo)kritičan je Babić, koji je sa 21 godinom jedan od iskusnijih u timu…

“Takva je situacija, jer je tim dosta podmlađen. Pratile su nas povrede iskusnijih igrača, pa sam često bio taj iskusniji na terenu i mogu da kažem da dres Budućnosti nosi veliki pritisak i odgovornost. To je normalno”, poručio je Anto Babić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR