Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Godinu dana od tragedije Emilijana Sale: Potez Nanta za dubok naklon

| Postavio/la: Bojan Šuković | Izvor: Sportske.net

Godinu dana od tragedije Emilijana Sale: Potez Nanta za dubok naklon

Godinu dana od njegove smrti, porodica fudbalera Emilijana Sale i dalje traži odgovore o uzroku pada aviona.

Sala je, zajedno sa pilotom, poginuo 21. januara prošle godine, kada se njihov avion srušio u Lamanš. On je iz Nanta putovao u Kardif, sa kojim je potpisao ugovor.

Argentinac je bio jedan od najboljih igrača Nanta, na 120 utakmica postigao je 42 gola. Potpisao je za Kardif i postao najskuplji igrač velškog kluba.

Sala je pronađen poslije 17 dana potrage, nakon što je njegova porodica prikupila novac i unajmila privatne istražitelje. Pilot Dejvid Ibotson nije pronađen.

Obdukcijom je utvrđeno da je Sala umro od povreda glave i trupa.

Porodica je navela da će u privatnoj i mirnoj ceremoniji obilježiti godišnjicu njegove smrti i zatražila je od nadležnih da ubrzaju istragu kako bi što prije dobila odgovore, prenio je Skaj.

Očekuje se da će krajem marta biti objavljen konačan izvještaj Predstavništva za istraživanje vazdušnih nezgoda. Ta organizacija kritikovana je pošto mnogi smatraju da je propustila priliku za prikupljanje važnih fizičkih dokaza.

Sala je odbio ponudu Kardifa da doputuje komercijalnim letom. Umjesto toga, njegov menadžer Vili Mekej je unajmio privatni avion.

Predstavništvo za istraživanje vazdušnih nezgoda je u preliminarnom izvještaju navelo da taj avion nije imao dozvolu za komercijalne letove.

Fudbalski klub Nant je napravio posebnu seriju dresova u bojama reprezentacije Argentine, a sav prihod će ići klubovima za koje je Sala nastupao u mlađim kategorijama.

Ostavi komentar

0/300