8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakitićev transfer iz snova za kraj karijere

Fudbal

Comments 0

Rakitićev transfer iz snova za kraj karijere

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Barselona će popustiti i ispoštovati Ivana Rakitića za sve što je za nju učinio tokom prethodnih šest godina.

Iako se spekulisalo da će Barselona praviti problem, jer očekuje veće ponude za Rakitića, na kraju će ga pustiti da se vrati u Sevilju ovog ljeta, i to za samo 10 miliona eura!

Ovu vijest plasirao je ekskluzivno danas Mundo Deportivo, koji je obrazložio ovaj posao, na obostrano zadovoljstvo.

Za početak, Rakitić je četvrti najplaćeniji igrač u ekipi i Barselona mora da misli i o uštedi na njegovoj plati do isteka ugovora 2021. godine. Sevilja nema da plati ni blizu toliko novca Hrvatu, ali mu nudi nešto što nema cijenu - povratak kući i višegodišnji ugovor, odnosno do penzije.

Navodno, Sevilja će Rakitića obezbijediti do kraja karijere četvorogodišnjim ugovorom, praktično, biće miran do svoje 36. Ali, još bitnije je to da se Rakitić sa svojom porodicom bukvalno vraća kući, jer je njegova supruga Rakel Mari iz Sevilje i čak jedna od članica kluba, čiji je i vjerni navijač, kao i čitava njena familija.

U ovoj priči Rakitiću se sviđa bukvalno sve - ima odlične odnose sa direktorom Monćijem, koji ga je 2011. godine doveo iz Šalkea za samo milion i po evra.

Kasnije, Monći nije želio da mu pravi problem kada je ljeta 2014. došla Barselona i pustio je Rakitića da ispuni svoj san za obeštećenje od samo 18 miliona eura.

Tačno šest godina kasnije, sve se vraća, pravim tokom - Rakitić se vraća kući, biće dio novog velikog projekta na čelu sa Lopetegijem, a Sevilja će igrati u Ligi šampiona.

Rakitić je u prvom mandatu na Ramon Sančez Pishuanu odigrao 149 zvaničnih utakmica, postigao je 32 gola i dodao još 41 asistenciju.

Ako za kraj dodamo da je Rakitić odbijao da ode u Englesku i Italiju, ranije u PSŽ, jer želi da ostane u Španiji, povratak u Sevilju je bukvalno najljepši mogući kraj karijere, i to uz siguran, dugogodišnji ugovor.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR