24 °

max 36 ° / min 22 °

Ponedjeljak

22.07.

36° / 22°

Utorak

23.07.

37° / 23°

Srijeda

24.07.

37° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 21°

Petak

26.07.

34° / 20°

Subota

27.07.

37° / 20°

Nedjelja

28.07.

39° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održana komemorativna sjednica povodom smrti Matije Šarkića: Crna Gora te neće zaboraviti!

Izvor: Dobrilo Malidžan

Fudbal

Comments 2

Održana komemorativna sjednica povodom smrti Matije Šarkića: Crna Gora te neće zaboraviti!

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Prerani odlazak Matije Šarkića pretežak je gubitak za crnogorski sport, reprezentaciju i sve klubove u kojima je gradio karijeru, kazao je predsjednik Jakov Milatović.

On je na komemoraciji povodom prerane smrti crnogorskog fudbalskog reprezentativca, kazao da za Matijom danas ne plače samo njegova Crna Gora.

"Tuguju za njim i u Engleskoj, Belgiji i širom fudbalskog svijeta", rekao je Milatović.

Predsjednik Fudbalskog saveza, Dejan Savićević, podsjetio je da je Šarkić prije samo desetak dana čudesnim odbrama u Briselu, u prijateljskoj utakmici sa Belgijom, oduševio kompletnu javnost države u kojoj je proveo dobar dio svog djetinjstva.

On je naglasio da je oduševio i najveće svjetske medije koji su se utrkivali da komplimentima opišu izdanje crnogorskog golmana.

"Naš Šarka, kako su ga od milošte zvali, iz treninga u trening, iz nastupa u nastup, uvjeravao je sve u stručnom štabu nacionalnog tima da je golman svjetske klase", rekao je Savićević.Kapiten Stevan Jovetić naglasio je da Šarkić nije bio samo dio tima, već simbol upornosti, predanog rada i posvećenosti pozivu kojim se bavi.

"Bio je oličenje profesionalnosti, primjer ne samo mlađim momcima koji sanjaju velike stvari u fudbalu, već i nama iskusnijim igračima. Gurao je svoj tim i reprezentaciju naprijed, kako to samo veliki golmani znaju da rade", rekao je Jovetić.

Njegov brat blizanac, Oliver Šarkić, kazao je da je njihovo mišljenje bilo da je tek sada počeo veliku karijeru.

"Očiglednmo da je neko drugi imao druge planove za našeg Matiju. On je bio veliki dio našeg trija braće Šarkić. Nastavićemo mi kao trio i dalje, ali sada sa malo dalje distance. Svi koji ga znaju pozato im je kakav je radnik bio. Sada je stigao njegov trenutak da odmori, sad je dio zemlje koju je toliko ponosno branio i volio", rekao je Oliver Šarkić.

Golman crnogorske reprezentacije sahranjen je juče u Podgorici.

Komemoraciji u Crnogorskom narodnom pozorištu, koju je organizovao Fudbalski savez, prisustvovali su i članovi porodice, reprezentativci, saigrači iz Belgije i Engleske, brojni sportski radnici.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Da dobije svoju ulicu ili stadion, osmjeh i ljuckost koja se ne zaboravlja

MNE

Mali, veliki dječače, spavaj mirno u tvojoj lijepoj Crnoj Gori. Uvijek će te san ponosom pominjati cjelokupna fudbalska javnost. Dragi Matija, neizmjeno hvala, za tvoj nadahnuti optimizam.. Tugujemo za tobom..