22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bokan: Između mene i Čovića suštinska razlika- ja dajem košarci, on od nje uzima

Košarka

Comments 0

Bokan: Između mene i Čovića suštinska razlika- ja dajem košarci, on od nje uzima

Izvor: Mina

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik košarkaškog kluba Budućnost Voli, Dragan Bokan, čestitao je Crvenoj zvezdi na pobjedi u drugoj utakmici finala Aba lige, bez obzira na, kako je naveo, nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je podgorički klub prošao.

Bokan je u izjavi objavljenoj na sajtu Budućnosti naveo da se od početka play off-a nije oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ali će, kako je kazao, iznijeti stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađe u susret brojnim zahtjevima i pokaže poštovanje prema sportskoj javnosti.

„Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobjedi, bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gdje se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima“, kazao je Bokan.

Prema njegovim riječima, pozivanje na linč i verbalno nasilje od 50-ak ekstremnih navijača iza klupe Budućnosti, zaduženih za vrijeđanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje, guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od Nebojše Čovića.

„Čovjek kojeg i čiju porodicu poznajem niz godina, podstiče i učestvuje u skandiranju protiv mene. To je izazvalo nevjericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on“, rekao je Bokan.

Kako je naveo, Čović je svojim ponašanjem dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, profesionalnog i ljudskog dostojanstva.

„Želim da razumijem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga mogu bar u nekoj mjeri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije - egzistencija njega i njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati“, naveo je Bokan.

On je kazao da Čović, zbog svojih ličnih interesa, vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene Zvezde, i upravlja njima motivisan ličnim ciljevima.

„Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci, prozivkama, neosnovanim optužbama raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović, obratili smo se ABA ligi, smatrajući da je u velikoj mjeri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju, time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje nijesu adekvatno kažnjeni“, kazao je Bokan. 

To se, kako je naveo, ne smije tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsjednika klubova.

Bokan je istakao da je Budućnost, u susret utakmici koja je očekuje u Podgorici, suočena sa velikom tenzijom.

„Atmosfera je naelektrisana, ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena Zvezda sebi dozvolila“, rekao je Bokan.

Kako je kazao, dešavanja u Pioniru su im dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici, jer su navijači Budućnosti veoma iziritirani.

„Pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne smije manipulisati jedan čovjek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga“, poručio je Bokan.

On je dodao da će o razlozima provokacija koje mu upućuje Čović, njih dvojica razgovarati prilikom zasijedanja Skupštine ABA lige.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR