9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potresna ispovijest: Krenula sam ka balkonu, moj suprug je od krika poletio ka meni i spasio me

Košarka

Comments 0

Potresna ispovijest: Krenula sam ka balkonu, moj suprug je od krika poletio ka meni i spasio me

Izvor: Sport.blic

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

U petoj epizodi serijala „Majke šampioni” koji se prikazuje na TV Arena sport, emotivnu ispovijest ispričala je Biserka Petrović, majka Dražena Petrovića, jednog od najboljih košarkaša svih vremena sa ovih prostora.

- Oko 11 sati uveče, u stvari više je bilo oko ponoći, a Dražen bi se uvijek javljao kada stigne na mjesto događaja. Ali zvala je gospođa za koju su mi kasnije rekli da je bila sudski tumač iz Makedonije. Ja sam se javila, a ona je upitala da li je to stan Dražena Petrovića, i kada je čula potvrdan odgovor, rekla je: „Vaš sin je poginuo.“

Zastala je na kratko.

- To je bio čin koji nikada neću moći da zaboravim i koji ne mogu da prihvatim na taj način. Bilo je sto drugih načina da se to objavi jer nikada ne znate kako će u tom času čovjek da reaguje. To je na mene djelovao šokantno. Moj suprug je već bio legao i ja sam u tom krenula ka balkonu, a moj suprug je od krika koji je čuo poletio ka meni i spasio me. Bez lažne skromnosti, spasio me je.

Pokušavajući da vrati film na taj kobni sedmi dan juna 1993. Biserka Petrović je kazala:

- Doktori iz Cibone, pa moj stariji sin, prijatelji, svi su krenuli u potjeru da to nije neka lažna najava jer se to događa među ljudima koji su popularni, bilo u muzici ili sportu... Međutim, u tom času, ja to što su oni radili nisam mogla ni da shvatim. Saznali su da je to istina. Ja kao da sam izbrisala taj dio iz glave. Kao da to nije istina. Evo i dan danas tako se ponašam.

Automobil u kojem je poginuo vozila je njegova djevojka Klara. Biserka misli da je zasluživao bolju ženu od nje.

- To nije bila ljubav, to je bio, hajde da kažemo, flert. Ona je isto igrala košarku i učestvovala je u Njujorku na modnoj reviji vjenčanica, pa je zajedno sa drugaricom zamolila Dražena da joj da kartu za utakmicu. Tu se nešto nastavilo, pa je ona tri mjeseca ostala kod Dražena tamo. Rodilo se nešto. Ali njegova prava ljubav je Renata koja je sa njim bila pet godina. To je njegova najveća ljubav bila, a ovo nije bila ljubav, već nešto što ne mogu da tumačim kao ljubav. Ako mi dozvolite, ja nisam fanatik ničega, ali iz ovog svega izvlačim jedan zaključak. Naime, u Zagrebu je bio jedan čovjek koji je bio jako vidovit i ja sam prije tragedije otišla kod njega. Ne svojom voljom, već smo bili u nekom društvu. Tada mi je on rekao: „Šta hoće ove dvije žene što idu sa Draženom?” Dakle, on je vidio Draženov odlazak, ali meni nije htio reći jer je to bila sudbina. Rekao mi je: „Da sam ja vama i kazao da će Dražen da nastrada, vi to ne biste mogli da spriječite!“ Ima nešto što mi na ovome svijetu, da li je to zvijezda ili energija, ali ima nešto da svi imamo svoje vrijeme kada ćemo završiti i svi imamo neko svoje poslanje. Ali taj čovjek mi je rekao za te dvije žene. On je vidio njih da odvoze Dražena u smrt.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR