11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gubitnici će reći da sam tiranin

Košarka

Comments 0

Gubitnici će reći da sam tiranin

Izvor: Klix.ba

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Govor Majkla Džordana u popularnom dokumentarcu Posljednji ples nakon postavljenog pitanja "Koliko je zahtjevno biti vođa?" postao je viralan na društvenim mrežama.

Džordan je monologom za samo dva minuta oduševio svijet, a onda je na kraju očiju punih suza zatražio da se snimanje prekine.

"Da biste bili pobjednik, morate platiti cijenu. Da biste bili vođa, morate platiti cijenu. Vukao sam ljude kada oni nisu htjeli da se vuku. Izazivao sam ljude kada nijesu htjeli da ih iko izaziva. I zaslužio sam pravo da to radim jer saigrači koji su došli nakon mene nisu pretrpjeli sve što sam ja pretrpio. Kada bi se neko pridružio ekipi, dolazio je na nivo na koji sam ja igrao. I nisam pristajao ni na šta manje od toga. Ukoliko to znači da sam morao da nagazim nekoga, to sam i radio. Pitajte bilo koga od mojih saigrača. Svi će vam reći isto o Majklu Džordanu - nikada od mene nije tražio ono što i sam nije je*eno radio", rekao je Džordan pa dodao:

"Nakon što ljudi vide ovo reći će: 'Pa on nije bio dobar tip, nego tiranin.' Tako će reći oni koji nisu ništa osvojili. Želio sam da pobijedim, ali sam želio da pobijede i oni oko mene i da tako budu dio priče. Ja ne moram da radim ovo. Radim to samo zato što je to ono što ja jesam. Tako igram igru. To je bio moj mentalitet. I ako ne želite igrati tako, nemojte igrati... Rez!"

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR