16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Džordan nakon 20 godina saznao ko je krivac za raspad Čikago Bulsa

Košarka

Comments 0

Džordan nakon 20 godina saznao ko je krivac za raspad Čikago Bulsa

Izvor: Sportsport.ba

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Posljednje dvije epizode dokumentarnog filma "Posljednji ples", koji pokazuje karijeru Majkla Džordana i nevjerovatan uspon Čikago Bulsa, prikazane su juče.

Dokumentarni film o Džordanu izazvao je veliki interes javnost, a neke stvari o najboljem košarkašu svih vremena su prvi put otkrivene tek sada. Džordan je s Bullsima dominirao devedesetih u NBA ligi, ali mnogi vjeruju da je mogao dati još više.

Džordan i Bullsi su osvojili šest naslova prvaka i imali su nevjerovatnu generaciju. Na tron su posljednji put sjeli 1998. godine kada su u finalu bili bolji od Jute, a tada je Džordan ponovo briljirao.

No, nakon te finalne serije Bulsi su se raspali. Džordan je odlučio da završi karijeru, dok je trener Fil Džwkson uzeo pauzu kako bi se odmorio od svega.

Skotie Pippen i Stiv Ker su trejdovani, dok je Denis Rodman otpušten. Na taj način raspala se ekipa koja je osvojila tri uzastopne titule i svi su bili sigurni da su još uvijek mogli dati dosta toga u dresu Bulsa.

U posljednjoj epizodi dokumentarca i Džordan je govorio o tome i jasno se vidi da nije bio spreman da ide u penziju. Njegov uslov bio je da Džekson i okosnica tima ostanu, ali čelni ljudi Bulsa to nisu podržali i već ranije su odlučili da podmlade ekipu.

Džirdan je prvi put čuo izjavu vlasnika franšize Džerija Reinsdorfa koji je rekao da klub nije ponudio igračima ostanak jer su vjerovali da će oni tražiti ogroman novac za ugovore što Bulsi ne bi mogli da izdrže. No, Džordan ga je odmah demantovao.

"Nemojte mi reći da Pipen, Rodman, Ker i svi ostali ne bi pristali da ostanu barem još jednu sezonu samo da su nam dali šansu da se borimo za novu titulu. To ne mora da znači da bismo je osvojili, ali bismo imali šansu da se borimo. Niko ne bi tražio više novca i siguran sam da bi svi mi uz Fila potpisali ugovor na jednu sezonu barem da pokušamo, ali oni nam to nisu ponudili. Možda bi Pipen htio više novca jer to i zaslužuje, ali bismo i njega nagovorili da ostane. Ja bih sigurno nastavio da igram da je došlo do toga", poručio je Džordan.

No, Reinsdorf i generalni menadžer Bulsa, Džeri Kraus, nisu imali sluha za to i vjerovali su da Džordan i ekipa više nemaju šta da daju klubu i odlučili su da idu u totalnu promjenu tima. Mnogima je najviše zasmetalo što su već početkom sezone 1997/98. rekli Džeksonu da više neće biti trener tima, a tada je Džordan poručio da će u tom slučaju i on otići.

I pored svega toga što se dešavalo Bulsi su uspjeli da nastave dominaciju i osvoje šestu titulu NBA prvaka. Međutim, sigurno ostaje velika žal što barem još jednu sezonu nismo gledali Džordana i nevjerovatnu ekipu Bulsa na sceni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR