24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saopštenje Nikole Pekovića: Pokrećem inicijativu za zakazivanje varedne i Izborne skupštine

Košarka

Comments 0

Saopštenje Nikole Pekovića: Pokrećem inicijativu za zakazivanje varedne i Izborne skupštine

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković se obratio javnosti saopštenjem povodom današnje Skupštine KSCG koja nije održana zbog nedostatka foruma.

Na sjednici se pojavilo 38 delegata od 84, a za kvorum je nedostajalo još pet, pa nije usvojen dnevni red na kojem je trebalo da se izglasa Upravni odbor.

Pekovićevo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Danas smo, kao i više puta u posljednje vriijeme, bili svjedoci degradacije i zloupotrebe sporta i institucija, ali i svih sportskih i ljudskih vrijednosti. Zakulisne radnje, opstrukcija prava i pravde, Statuta saveza, pritisci kroz najniže porive, lične ucjene, i još puno toga što nikako ne pripada sportu i košarci – a o čemu me pristojnost priječi da sada govorim i pišem – inspirisalo me da se kroz ovaj dopis obratim javnosti”, napisao je Peković i dodao:

“Ponovo su danas sportske i ljudske antivrijednosti opstruirale i zasjenile iskrene želje većine košarkaške Crne Gore, njenih pristalica, sportskih radnika, košarkaša i simpatizera, za korjenitim i definitivnim promjenama u krovnoj košarkaškoj organizaciji. Šteta koju korisnici ovih metoda prave CG košarci, nemjerljiva je, ali, u biti, predstavlja samo slabost i onih koji se ovim metodama služe”.

“Za razliku od njih, ja ću, kao pravi sportsmen, izbjegavajući zamku zloupotrebe funkcije na koju sam legalno izabran, i koju neću da privatizujem, ponovo iću putem koji garantuje uspjeh i fer plej.

“Zato ću, zarad što bržeg izlaska Saveza iz kandži ličnih interesa neostvarenih pojedinaca, kojima je isti interes bitniji od opšteg košarkaškog napretka, ovim putem objaviti da pokrećem inicijativu za zakazivanje nove, vanredne i Izborne skupštine saveza, u najhitnijem roku. Za tu ću priliku predložiti dnevni red koji predviđa izbor svih organa Saveza, uključujući i funkciju predsednika, za koju, inače, imam legalan mandat još dvije godine”.

Zbog sporta, košarke, napretka svih učesnika u košarkaškom procesu CG, od najmlađih do seniorskih selekcija, djevojaka – košarkašica i momaka – košarkaša širom Crne Gore, istu inicijativu ću u najkraćem roku podnijeti predsedniku Skupštine KSCG”, saopštio je Peković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR