34 °

max 35 ° / min 25 °

Subota

04.07.

35° / 25°

Nedjelja

05.07.

35° / 23°

Ponedjeljak

06.07.

34° / 25°

Utorak

07.07.

34° / 22°

Srijeda

08.07.

33° / 21°

Četvrtak

09.07.

34° / 21°

Petak

10.07.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Janović: Preko 2000 klubova nije ušlo u proces preregistracije

Ostalo

Comments 0

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Janović: Preko 2000 klubova nije ušlo u proces preregistracije

Ministar sporta i mladih Nikola Janović održao je danas pres konferenciju povodom preregistracije sportskih saveza i klubova kao i više paralelenih procesa koje realizuje ovaj organ u kontekstu implementacije Zakona o sportu, od kojih su mnogi već uspješno sprovedeni.

Janović je, tom prilikom, ukazao na značajnu ulogu sportskih organizacija i istakao da je važno da znamo ko radi sa našom djecom i da to ne budu lica koja su pravosnažno osuđena za određena krivična djela zbog čega Ministarstvo sporta i mladih u ovom trenutku vrši provjeru preko 30.000 lica u upravljačkim i stručnim strukturama saveza i klubova u procesu preregistracije.

Ministar je takođe istakao da preko 2000 klubova koji su postojali u Registru sportskih organizacija prije Ministarstva sporta i mladih nije ni ušlo u proces preregistracije već nešto manje od jedne trećine (oko 800) čime se potvrđuju ranije tvrdnje ovog resora da postoji veliki broj fiktivnih sportskih klubova koji se sada trajno brišu iz Registra sportskih organizacija.

Janović je navedenu priliku iskoristio i da istakne da je objavljen Konkurs za nacionalne sportske saveze te da će više novca biti za sve ali i da će tražiti da aktivnosti budu još više usmjerene na potrebe sportista i sportskih radnika. Tim povodom je pomenuo da će tokom godine kroz dječiji sport biti realizovana podrška sportskim klubovima u sportovima izabranim odlukom Ministarstva ali i istakao da je zadovoljan budžetom opština u oblasti sporta kojima je preporučio da moraju imati jasne kriterijume i konkurse sprovoditi transparentno i u skladu sa Zakonom.

Ministar je na kraju istakao i da je uspješno završen i proces revizije doživotnih mjesečnih naknada koji prije Ministarstva sporta i mladih nikada nije urađen a često je ova tema u prošlosti opterećivala sportsku javnost.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR