18 °

max 21 ° / min 6 °

Ponedjeljak

30.03.

21° / 6°

Utorak

31.03.

15° / 7°

Srijeda

01.04.

7° / 3°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

17° / 6°

Nedjelja

05.04.

18° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I SAD traže odlaganje Igara

Ostalo

Comments 0

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

I SAD traže odlaganje Igara

Olimpijski komitet Sjedinjenih Američkih Država zatražio je od MOK-a pomjeranje Olimpijskih igara za 2021. godinu.

U zvaničnom sapštenju Amerikanci ističu, da čak iako se situacija sa virusom Covid-19 sredi do ljeta, da je nemoguće savladati pojedine stvari na zadovoljavajući način.

"Zahvalni smo svim našim sportistima (1.780) što su podijelili sa nama njihova mišljenja i što su imali iskren doprinos sa nama dok se bavimo problemom zvanom Covid-19, a koji je u vezi sa Olimpijskim igrama. Sada smo uvjereni da smo čuli veliki broj mišljenja i razumijemo probleme sa kojima se naši sportisti suočavaju. Žalimo što ne postoji ishod koje bi mogao da riješi sve probleme sa kojima se suočavamo", piše u saopštenju i dodaje se:

"Naš najvažniji zaključak je da, čak iako se zdravstveni problemi smanje do ljeta, da postoji ogromno remećenje okruženja za trening, doping kontrole i procesa kvalifikacija za OI i da sve ovo ne može da se riješi na zadovoljavajući način. Na kraju, jasnije nego ikad je da je put ka odlaganju Igara najbolji, a mi ohrabrujemo MOK da preduzme sve korake kako bi obezbijedio sigurnost Igara i fer-plej uslove za sve".

Olimpijske igre u Tokiju još nisu zvanično odložene, iako je član MOK-a Dik Paund izjavio da će takva odluka biti donijeta u narednim danima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR