18 °

max 21 ° / min 6 °

Ponedjeljak

30.03.

21° / 6°

Utorak

31.03.

15° / 7°

Srijeda

01.04.

7° / 3°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

17° / 6°

Nedjelja

05.04.

18° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tur de Frans bi se mogao održati bez gledalaca

Ostalo

Comments 0

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Tur de Frans bi se mogao održati bez gledalaca

Francuski ministar sporta, Roksana Maraćineanu u razgovoru za „Radio Frans Blu” izjavila je kako smatra da bi se ovogodišnje izdanje najveće biciklističke trke na svijetu, „Tur de Fransa” moglo održati bez gledalaca uz drumove.

„Sve je zamislivo, pa i održavanje Tura bez gledalaca. Za razliku od ostalih takmičenja, Tur se u svom ekonomskom modelu ne oslanja na prodaju ulaznica, jer je dolazak navijača uz drumove besplatan. Smatram da je sada čitav odgovorni svijet u svojim kućama, te da bi želio gledati neku televizijsku emisiju uživo, pa održavanje Tura bez gledalaca ne bi bio tako veliki gubitak, jer bismo ga svi pratili putem malih ekrana”, izjavila je Maraćineanu.

Francuska vlada je uveliko u razgovorima sa kompanijom ASO, koja organizuje „Tur”. Mogućnost održavanja trke nakon što su zbog pandemije koronavirusa već odloženi najveći sportski događaji, koji su se trebali održati u 2020., Olimpijske igre u Tokiju te fudbalski EURO.

Ovogodišnji Tur bi trebao da počne 27. juna u Nici i da se završi 19. jula u Parizu. Od pokretanja trke 1903. godine održano je 106 izdanja, a prekidali su je samo svjetski ratovi.

Ranije ovog mjeseca odložena je i prva velika troneđeljna trka u biciklističkom kalendaru, „Điro d'Italija”, koja je trebalo da se vozi od 9. do 31. maja. Još uvijek nije određen novi termin za njeno održavanje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR