16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đoković napravio skandal ispisom "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju"; Francuska ministarka: Militantna, politička poruka koja nije prikladna

Ostalo

Comments 5

Đoković napravio skandal ispisom "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju"; Francuska ministarka: Militantna, politička poruka koja nije prikladna

Autor: Antena M

  • Viber

Poruka sprskog tenisera Novaka Đokovića "Kosovo je srce Srbije" koju je poslao tokom Rolan Garosa, komentarisala je francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera.

„To je veoma militantna poruka, veoma politička i nije prikladna“, rekla je Udea-Kastera u intervjuu za francuski javni servis France 2, prenosi Politico.

„Zaista ne treba da idemo tim putem, posebno s obzirom na okolnosti“, dodala je ona.

Jedan od najuspješnijih sportista u istoriji tenisa sa 22 grend slem titule izazvao je skandal u ponedjeljak poslije pobjede u prvom kolu na Rolan Garosu. „Kosovo je srce Srbije. Zaustavite nasilje”, napisao je Đoković na na ekranu TV kamere.

„Kao sin čovjeka rođenog na Kosovu, osjećam potrebu da dam podršku našem narodu i cijeloj Srbiji“, rekao je Đoković na brifingu.

Francuska ministarka sporta je u intervjuu rekla da je šef Rolan Garosa razgovarao sa Đokovićem i njegovim timom nakon incidenta.

„Postoji princip neutralnosti na terenu za igru“, rekao je Udea-Kastera, bivši profesionalni teniser. "To se ne može ponoviti."

Đoković, koji ima šansu da osvoji rekord svih vremena po pobjedama na grend slem turnirima ako osvoji Rolan Garos, igraće u srijedu uveče u drugom kolu protiv Mađara Martona Fučovića.

Komentar i članice britanskog parlamenta

Poruku Đokovića komentarisala je i članica britanskog parlamenta Ališa Kerns.

"Đokovićevo ponašanje i komentari su za osudu. Ovaj slogan vuče korijene iz srpske nacionalističke mitologije, a slične parole su korišćene da bi se opravdalo etničko čišćenje 1990-ih", napisala je ona.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Svasta

Otac porijelom iz CG a majka Hrvatica on srbenda

Francuzi Srbiju

Francuzi imaju najmanje orava da kritikuju Srbiju. Oni su napravili veliku Srbiju, uništili Crnu Goru

Tajfun

Velikosrpska,cetnicka,mitomanska,retrogradna politika koju bastini vecinsko stanovnustvo Srbije.