22 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Karlović završio profesionalnu karijeru

Izvor: EPA-EFE/JASON SZENES

Ostalo

Comments 0

Karlović završio profesionalnu karijeru

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Hrvatski teniser Ivo Karlović odlučio je da završi profesionalnu karijeru.

Jedan od najboljih servera svih vremena posljednji meč odigrao je 2021. na US openu, gdje je u prvom kolu ispao od Andreja Rubljova.

"Nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom. Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao posljednji turnir i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na Tur. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje", napisao je Karlović na Tviteru i nastavio:

"Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz izrazito skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio da prevladam".

"Želio bih da se zahvalim svim trenerima i ljudima koji su doprinijeli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podrška tokom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podijelim svoje znanje i sva nevjerovatna iskustva s novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam".

Karloviću je najbolji plasman u karijeri bilo 14. mjesto na ATP listi, a osvojio je i osam titula.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR