22 °

max 22 ° / min 9 °

Subota

27.04.

22° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 16°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorski rekreativci na Žabljaku održali Ski fest “Durmitor 2024”

Ostalo

Comments 0

Crnogorski rekreativci na Žabljaku održali Ski fest “Durmitor 2024”

Izvor: Antena M

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Rekreativci, njih 220 iz 16 kolektiva iz svih krajeva Crne Gore, juče su na Žabljaku završili, tradicionalni  zimski festival sportske rekreacije, "Ski fest Durmitor 2024", koji je organizovao Crnogorski savez sportske rekreacije „Sport za sve“.

Za razliku od svih prethodnih ovaj, 33. po redu, zbog nedostatka snijega, i neformalno je bio planinski festival.

Na žalost mnogih učesnika izostao je skijaški program i sve druge discipline koje su se odvijale na snijegu. To je  uslovilo da su se takmičenja uglavnom odvijala u sportskom centru. Ipak su u takvoj situaciji organizatori program popunili novim, atraktivnim sadržajima i, kako kažu u tome su uspjeli.

U discipline mini fudbal pobjednik je ekipa “Pivara trebjesa 1” koja je u finalu savladala “Plantaže 2”. Pobjednik u odbojci je ekipa “Plantaže 1” bolja u finalu od ekipe “RTCG 2”.

U šahu, koji se igrao na šest table, pobjednik je ekipa pivare “Trebjesa”, ispred CEDIS-a na drugom i RTCG 1, na trećem mjestu.

Najbolji stonoteniser bio je Dejan Vujović a stonoteniserka Maja Andrejević. Najprecizniji u pikadu Brano Vučetić u konkurenciji muškaraca i Danica Popović, kod dama.

U discipline pogađanja ciljeva pobjednik je Nikola Rajković, kod muškaraca i Vukosava Bukilić u konkurenciji dama. U parovima, to su Sanja Grdinić i Nikola Rajković.

Na mali gol najpreciznije je šutirao Bajo Ivanović, odnosno Jelena Ćetković u konkurenciji dama.

U discipline baggo (ubacivanje vrećica sa pijeskom kroz šupljinu na drvenoj table) pobjednik je Rako Bulatović, kod muškaraca i Nela Božović, u konkurenciji dama. U takmičenju mješovitih parova pobijedili su Lidija Perović i Zoran Kažić.

Uprkos problemima sa snijegom svoje zadovoljstvo manifestaciojom nije krio Goran Radević, sportski novinar u RTCG.

“Dijelim oduševljenje svojih kolega jer smo nas 25 sa javnog servisa bili najbrojniji kolektiv na ovim igrama. Neki od učesnika su razočarani nerostatkom snijega ali su organizatori taj problem prevazišli sa nekim novim, zanimljivim igrama. Meni je ostao upečatljivo takmičenje šahista koje je bilo visokog kvaliteta. Ovo je moje prvo iskustvo sa zimskim igrama i, sigurno je, i dalje ću biti učesnik i ljetnje i zimske varijante manifestacije”, kazao nam je Radević.

Predsjednik Skupštine nacionalne asocijacije “Sport za sve”Budimir Bijelić, manifestaciju je ocijenio uspješnom.

“Umjesto ski festivala  imali smo planinski festival. Izostale su discipline vezane za snijeg, koje su najinteresantnije ali smo to uspješno nadomjestili drugim programom. Važno je reći da je po prvi put ova manifestacija u zvaničnom programu balkanske asocijacije “Sport za sve”. Činilo nam je čast što je sa nama bio sekretar balkanske asocijacije Dejan Marsenić  kao predstvnici asocijacije Srbije, predsjednik Branko Vujović i generalni sekretar Filip Vešović”, kaže Bijelić ističući lijepo druženje učesnika van borilišta i tradicionalno gostoprimstvo domaćina u hotelima kao i struktura lokalne samouprave.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR