10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Averka pojačao crnogorski vaterpolo tim

Vaterpolo

Comments 2

Averka pojačao crnogorski vaterpolo tim

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorski vaterpolo tim biće jači za Bjelorusa Konstantina Averku, koji je nakon tri godine dobio dozvolu da igra za naš nacionalni tim, saopšteno je iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

On će biti u konkurenciji za naš tim koji će 21. juna protiv Mađarske otvoriti Svjetsko prvenstvo. Procedura je kompletno ispoštovana i ovaj sjajni vaterpolista priključiće se ekipi selektora Vladimira Gojkovića na prvom, narednom okupljanju.

Bjelorus, koji je do prošle sezone nastupao za Jadran (stigao 2018. godine), trenutno nosi kapicu španskog Sabadelja (u društvu sa reprezentativcem Dušanom Banićevićem), i osvojio je ove godine Euro kup.
Rođen je 1997. godine, u Jadran je stigao iz Šturma, i igrač je lijeve strane.

"Radi se o izuzetnom igraču, za koga su se interesovale brojne velike reprezentacije. Već tri godine pokušavamo, i od ovog ljeta on će zvanično biti u konkurenciji za naš tim. Itekako će pojačati konkurenciju pred ova dva velika takmičenja koja nas očekuju", poručio je selektor Vladimir Gojković.

Averka je izrazio veliko zadovoljstvo što će biti dio jedne od najboljih reprezentacija svijeta.

"Od 2019. imam želju da igram za crnogorsku reprezentaciju, i to se sada ispunilo. Ono što mogu obećati je da ću dati maksimum u kapici sa crnogorskim grbom", poručio je Averka.

Naše vaterpoliste tokom ljeta očekuju veliki izazovi. Poslije Svjetskog prvenstva u Budimpešti, kratke pauze, nastupaće krajem avgusta na EP u Splitu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Bosa

Svi na svijetu izbacuju ruse i bjeloruse samo ih Gojkovic uzima. Kao nemamo mi igraca. Cak i da nemamo boljeg neka ga nas je a ne ovi izrodi sto podrzavaju rat i ubijanja. Dosta ga je vala tvoga Gojkovicu jedva cekam da vise ne budes selektor.

@@@@

Kad sam vidio selektora Gojkovica kod Rista Radovica shvatio sam da je gotovo sa CG vaterpolom