24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gojković: Naša grupa jedina sa četiri ekipe koje igraju ozbiljan vaterpolo

Vaterpolo

Comments 0

Gojković: Naša grupa jedina sa četiri ekipe koje igraju ozbiljan vaterpolo

Autor: Antena M

  • Viber

Dvadesetak dana nakon što su završili Evropsko prvenstvo vaterpoliste Crne Gore očekuje novo veliko takmičenje – 5. februara “ajkule” otvaraju Svjetsko prvenstvo u Dohi.

“Specifična je godina, sa dva takmičenja između kojih ekipe imaju dvije ili tri sedmice pauze. Sve je to veoma zahtjevno za igrače, jer je usred klupske sezone”, rekao je na današnjem presu selektor Crne Gore Vladimir Gojković.

Objasnio je koliko su njegovi momci i on uspjeli da urade u tom periodu.

“Pokušali smo da nakon EP uglavnom da radimo na oporavku i da obnovimo neke stvari u igri. Imamo još para dana priprema sa selekcijom Rumunije, a vjerujem da je sreća što smo imali dosta dugo ljeto kada smo bili skoro tri mjeseca na okupu kada smo mnogo toga prošli. Mislim da je to dobra osnova za ono što nas čeka”, dodao je Gojković.

Rivali Crnoj Gori na SP biće Sjedinjene Američke Države, Srbija i Japan – prvoplasirani ide direktno u četvrtfinale, a drugi i treći u osminu finala.

Prvi rival biće Amerikanci.

“Grupa je teška i ujednačena, jedina je sa četiri tima koja igraju ozbiljan vaterpolo. Moramo od prvog kola da budemo spremni i u piku forme kako bismo došli do dobrog rezultata u grupi koji bi nam olakšao put do Olimpijskih igara. To je glavni cilj na SP, idemo od meča do meč s idejom da obezbijedimo put u Pariz”, istakao je Gojković.

O SAD kaže…

“Imaju igrače u najboljim klubovima i u Ligi šampiona. Posljednja takmičenja pokazuju da posjeduju veliki kvalitet, reprezentativce koji su veoma dobri, ali grupa je takva – sigurno Amerikanci i Srbija nisu bolji od Španije i Hrvatske s kojima smo igrali na Evropskom prvenstvu. Ali, da su jaki rivali – nema dileme. Ne bih nikom dao prednost u toj grupi, svaki meč zahtijeva posebnu pažnju”, kazao je Gojković.

Odgovorio je i na pitanje zbog čega među pozvanima nije bilo Bogdana Đurđića.

“Momci koji su tu su kroz treninge zaslužili, 90 odsto ove ekipe je iznijelo Svjetsko prvenstvo prošlog ljeta, kao i Evropsko prvenstvo. Tako je i tekao razgovor između Bogdana i mene. Rekao sam mu da će imati šansu ako se plasiramo na Olimpijske igre, jer je on dio ovog ciklusa i tokom njega je imao neke važne role”, zaključio je Gojković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR